– Jeg har aldri gått i 8. mars-tog

Likestillingsministeren har aldri gått i 8.mars-tog og skal definitivt ikke gjøre det i år heller. Hun mener likestillingskampen vinnes andre steder enn marsjerende i et tog.

Solveig Horne

Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) mener det er viktig å løfte kvinnekampen alle dager i året og vil ikke gå i tog.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg tror man kan ta viktige likestillingskamper på andre arenaer enn å gå i tog, sier likestillingsminister Solveig Horne (Frp).

Kanskje er det ikke så rart at 8.mars-toget ikke frister i år heller. Hovedparolen som er valgt fra komiteen er «Stopp regjeringens angrep på kvinners rettigheter».

– Jeg skulle ønske at venstresida kunne ta innover seg at det er andre store utfordringer på likestillingsfronten i dag, som vold mot kvinner, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

– Høyresida kan lage egne tog

– Det synes jeg er ganske spesielt, svarer LO-leder Gerd Kristiansen som i dag møtte likestillingsministeren til debatt i Politisk kvarter:

Krangler om 8.mars parole

Kristiansen synes høyresida i norsk politikk burde engasjert seg mer i hvordan 8.mars markeres.

– Hvis det er vanskelig for de å gå i de togene som går i gjennom gatene, er det fullt mulig å lage sine egne, sier Kristiansen.

Hun vil marsjere mot regjeringas forslag til ny arbeidsmiljølov som åpner for flere midlertidige ansettelser og lengre arbeidsdager mot mer fri.

– Det er den viktigste likestillingssaken for oss akkurat nå. Vi ser at det er i de kvinnedominerte yrkene at endringene i den nye arbeidsmiljøloven kommer til å slå sterkest ut.

Mener alle dager er viktige

– Jeg hører at det er mange som er negative til dette, likevel er det ingen som klart kan si at dette vil være likestillingshemmende, sier Horne.

8. mars markere hun på et minoritetsarrangement i Drammen sammen med statsministeren.

Synes ikke du det er viktig å markere kvinnedagen med å gå i tog?

– Jeg synes det er viktig at vi markerer kvinnedagen og at vi markerer noe hver eneste dag. Det er utfordringer vi har, spesielt opp mot vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, som er temaer som jeg ønsker å løfte på kvinnedagen.

Har venstresida monopol på 8.mars-toget?

– Det kan nok virke sånn, men vi på høyresida har et viktig budskap med å få frem hva som er de viktige utfordringene her. Så har vi kanskje andre måter å feire og markere 8. mars på.

SISTE NYTT

Siste meldinger