– Jeg håpet dette ikke skulle skje igjen her

GRØNLAND (NRK): Michael Duale driver forretning i krysset der en mann ble knivdrept onsdag morgen. Området har vært åsted for en rekke ubehagelige hendelser de siste årene.

Michael Duale på Grønland

Michael Duale på stedet der en mann ble knivstukket på Grønland onsdag morgen. Dule driver en pengeoverføring-forretning rett over gaten fra åstedet.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Onsdag morgen ble en norsk mann av utenlandsk opprinnelse knivstukket i krysset mellom Breigata og Motzfeldtz. Under en time tidligere hadde en norsk kvinne blitt knivstukket på Manglerud i Oslo.

Begge de to døde av skadene. En mann i 50-årene ble pågrepet, siktet for dobbeltdrap. Siktedes forsvarer, Steinar Stenvaag, møtte mannen tilfeldig allerede tirsdag kveld, og sier han da var i «dårlig forfatning».

Kriminaltekniker etter drap på Grønland

En krimtekniker arbeider på stedet der en mann ble drept med kniv onsdag morgen.

Foto: Martin Zondag / NRK

Politiet skjøt kvinne

Knivstikkingen på Grønland skjedde på åpen gate, på et tidspunkt mange var på vei til jobb og skole. Naboer NRK har snakket med sier flere barn skal ha passert den blodige kroppen utenfor gatekjøkkenet «Kebabish Original» på vei til skolen.

Området har vært gjenstand for en rekke ubehagelige hendelser de siste årene. En av de mer omtalte skjedde i september i år, da en kvinne ble skutt av politiet som mente hun forsøkte å knivstikke et barn.

Episoden skjedde i en bakgård bare et steinkast unna åstedet for onsdagens knivstikking. I samme bygning driver Michael Duale en forretning der kunder kan overføre penger til utlandet.

– Det er veldig synd at slike ting skjer. Jeg håpet at det ikke skulle skje igjen, her, sier Duale, som også nevner flere andre knivangrep i området.

Kvinne skutt på Grønland i Oslo. Politiet og vitner på stedet.

I september i år ble en kvinne skutt i bakgården til en bygård på Grønland, om lag 50 meter unna stedet der en mann ble knivstukket onsdag morgen. Bildet er tatt i krysset Motzfeldts gate – Nordbygata.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Imam angrepet med kniv

Bare et kvartal unna ligger moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat, der imamen Nehmat Shah ble knivstukket i juni i fjor. I forrige uke ble to personer tiltalt for angrepet, til tross for at politiet erkjenner at de mangler et motiv for ugjerningen.

– Blir du skremt av disse hendelsene?

– Jeg blir ikke skremt, men likevel synes jeg ikke det er bra at det skjer slike ting i vårt nærmiljø, der jeg har kontor, sier Duale, som etterlyser et bedre samarbeid mellom politiet, butikkeiere og beboere i området.

Selv har han vurdert å skaffe seg et overvåkningskamera for å unngå ubehagelige hendelser.

– Ja, jeg har spurt de som eier bygningen. Jeg driver betalingsforetak, og det er pengeomsetning det dreier seg om. Alt kan skje, man må være forberedt.

Imam angrepet i Oslo

Imamen ved Norges største moske ble angrepet på Grønland i midten av juni i fjor, et kvartal unna der en mann ble knivdrept onsdag morgen.

Foto: Hove, Fredrik / NTB scanpix

Videoovervåkning

Onsdag ettermiddag samlet sivile politifolk inn materiale fra overvåkingskameraer på Grønland. En politimann sier til NRK at politiet har hatt hellet med seg, men ønsker ikke å kommentere hva dette innebærer.

Videoovervåkning på Grønland

Politiet jobbet onsdag ettermiddag med å samle inn overvåkningsmateriale fra området der en mannn ble knivdrept onsdag morgen.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Ett av overvåkningskameraene i området er plassert et stykke inn i oppgangen til bygården der kvinnen ble skutt av politiet i september.

– Det er en intern diskusjon hvor mye vi skal overvåke. Jeg mener det er viktigere å tenke å trygghet. Det har vært såpass mange hendelser at jeg mener det er viktig å tenke på sikkerhet, da er kameraer en del av dette, sier et styremedlem i borettslaget.

Til tross for alle hendelsene i det multietniske nabolaget, sier Duale at han egentlig ikke er veldig bekymret.

– Jeg føler meg trygg, for å være helt ærlig. Jeg tror slike ting kan skje hvor som helst. Det kan skje her, men det kan skje hvor som helst. Det kan skje foran Kongehuset.

Åsted for knivdrap på Grønland

Åstedet for knivdrapet på Grønland, etter at det hadde blitt vasket. Likevel var det fortsatt synlige blodspor flere steder.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger