– Jeg fikk hetta og ropte bare «nei, å nei, å nei!»

Hjørdis opplevde en dyreeiers verste mareritt da hunden hennes slet seg løs og ble påkjørt etter å ha blitt skremt av fyrverkeri i Nedre Eiker i Buskerud.

Hjørdis Sæter skulle bare lufte hunden. Men hunden ble skremt av fyrverkeri og løp ut i veien og ble påkjørt.

Sist søndag skulle en Hjørdis Sæther lufte Baltus. Da noen uten forvarsel tente på fyrverkeri, gikk det galt.

– Vi hadde tatt ekstra fri for å være med han i jula og bli kjent med han. Det ble en litt annen ferie enn jeg hadde regnet med, forteller Hjørdis Sæther til NRK.

Hun hadde bare hatt hunden Baltus i tre uker da det gikk fryktelig galt. Da noen helt uten forvarsel skjøt opp raketter under deres vanlige kveldstur sist søndag, ble hunden så skremt at den sprang av gårde og til slutt havnet på hovedveien – der den ble påkjørt av en bil som bare kjørte av gårde uten å stanse.

– Ingen hjerteslag

– Jeg fikk hetta og ropte bare «nei, å nei, å nei!». Jeg husker ikke så mye fra bilen heller, annet enn at det var en mørk bil, forteller Sæther.

Da hun kom frem til Baltus hadde flere biler rukket å stanse. En mann hadde gått ut av sin bil og stanset bilene som kom kjørende mot slik at ikke også de skulle kjøre over hunden.

– Jeg gikk bort til hunden for å sjekke om den var i live, men det var ikke noe hjerteslag å kjenne eller noen ting. Bilen hadde høy fart og den var så liten, sier hun.

Baltus påkjørt

Baltus var en blanding tempelhund og shih tzu. Den etterlater et stort tomrom selv om vi hadde hatt han i tre uker bare, sier Hjørdis Sæther.

Foto: Privat

– Tenker ikke at noe kan skje med andre

Baltus døde, og ble et skrekkeksempel på hvor ille fyrverkeri i kombinasjon med redde dyr kan være. Historien, som først ble omtalt i Drammens Tidende, bør være en advarsel til andre hundeeiere om å passe på.

– Jeg tror ikke det er noen som har tenkt noe vond eller noe sånt, men de har kanskje ikke tenkt så langt som at det kan skje noe med andre, sier Sæther om dem som skjøtt opp rakettene.

Etterlater tomrom

Hjørdis har selv hatt omsorg for fem hunder før Baltus og vet hvor stressende nyttårsaften og dagene før og etter kan være for dyreeiere.

– Den første hunden jeg hadde fikk fullstendig panikk når det var nyttårsaften. Da var vi stort sett på hytta under hvor det ikke var noe lyder, sier hun.

Selv om Hjørdis hadde hatt Baltus i kort tid før den døde, hadde hun rukket å bli glad i hunden.

– Det er kjempetrist, og det var en nydelig hund som hadde et langt liv foran seg, sier hun.

– Den var liten og hvit. Veldig blid og hyggelig hund. Veldig kosete og nysgjerrig. Elsket å gå tur og snuse. Den etterlater et stort tomrom.

SISTE NYTT

Siste meldinger