– Jeg er bare veldig, veldig skuffet

KrF-leder Dagfinn Høybråten er skuffet over resultatet fra valgdagsmålingene og prognosene.

Dagfinn Høybråten
Foto: NRK

KrF går 0,8 prosentpoeng tilbake på NRKs valgdagsmåling. Med 6 prosents oppslutning gjør partiet sitt dårligste valg siden krigen.

Alt om valget på NRK.no

NRKs valgdagsmåling viser et foreløpig rødgrønt flertall.

Inger Lise Hansen på KrFs valgvake

KrFs Inger Lise Hansen er skuffet over NRKs måling.

Foto: NRK

Nestleder Inger Lise Hansen er skuffet, men har fortsatt håp om at tendensene skal endre seg utover kvelden og natten:

– Vi er ikke fornøyd med seks prosent. Vi har gjort en kjempejobb, og det vil resultatet vise utover kvelden, sier Hansen som synes det er trist at de rødgrønne ser an til å flertall.

Partileder Dagfinn Høybråten velger å se på det på denne måten:

– Slik det ser ut nå, ligger det an til at det blir rødgrønt flertall. Hvis det skjer, så er jeg ikke sint, men veldig, veldig skuffet, sier Høybråten på valgvaken.

Til NRK utdyper han skuffelsen:

– Vi har gjennom valgkampen fått masse positiv respons på vår familie, omsorg og bistandspolitikk. Dessverre har vi ikke klart å omsette den velviljen til stemmer, sier Høybråten som ikke vil diskutere sin framtid som partileder:

– Hvis jeg hadde ment at dette var en manns verk, hadde jeg aldri våget å ta jobben som partileder, sier Høybråten til NRK.

Video nsps_upload_2009_9_15_0_24_39_1598.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Høybråten taler på KrFs valgvake

– Det har vært beintøft

På Høyres valgvake var det tyst før kameraene ble slått på rett etter klokken 21.

Høyre går fram ett prosentpoeng fra forrige valg i 2005, men klarer ikke å bidra til borgerlig flertall slik det ser ut nå.

– Ingenting er sikkert. Målingene har vært veldig jevne og de varierer, sier byrådsleder i Oslo Erling Lae (H) til reporter Sigrid Sollund.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre et bra valg. Bare vent og se, sier Lae og viser til at Høyre har hatt god framgang på flere målinger den siste tida.

Også på Fremskrittspartiet valgvake var det lange ansikter og hakeslipp da målingen ble kjent nøyaktig klokka 21 i kveld.

– Vi har visst i to år at vi kom til å få en vanvittig tung valgkamp. Og den har vært beintøff, sier generalsekretær Geir A. Moe i Frp.

Valgdagsmåling
Foto: NRK

Han synes likevel det er positivt at målingen viser at Frp får ett mandat mer enn ved forrige valg:

– Vi hadde som målsetning at vi skal gjøre det like bra eller bedre enn i 2005. Men alle målinger viser at dette er uhyre tett, sier Moe.

– Får ta analysene i etterkant

Venstre har blitt beskyldt for å lage uro på borgerlig side i løpet av valgkampen, på grunn av Sponheims garanti-iver.

Venstre går tilbake 1,4 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2005, men nestleder Ola Elvestuen beholder fortsatt roen:

– Vi skulle gjerne hatt et mye bedre tall, men det rødgrønne flertallet er knepent. Blir det borte i løpet av kvelden, har Venstre gode sjanser for å få gjennomført sin politikk, tror Elvestuen som ikke har lyst til å spekulere i hva som har gått galt..

– Vi får ta analysene i etterkant. Det er fortsatt tidlig på kvelden, sier Elvestuen.

SISTE NYTT

Siste meldinger