NRK Meny
Normal

Taxisjåføren stoppet på øde byggeplass: – Så voldtok han meg i baksetet

Monika (23) forteller at hun ble voldtatt i baksetet av en drosje i Oslo. Saken ble anmeldt, men er henlagt fordi politiet ikke klarte å finne gjerningsmannen.

Kvinne voldtatt av taxijåfør

NRK møter Monika på kafe i Oslo. Hun sier at hun ikke lenger har tillit til at hun kommer seg trygt hjem med taxi i Oslo.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Voldtekt taxi

FØLER SEG IKKE TRYGG: 23-åringen tar fortsatt taxi, men har mistet tilliten til taxisjåfører. I dag velger hun med omhu hvem hun vil kjøre med, og noterer seg nummerskilt og tar vare på kvitteringen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

I 22-tiden 24. november i fjor, forlot Monika et julebord fordi hun følte seg kvalm. 23-åringen vurderte at det ikke var trygt å gå i Oslo sentrum i mørket alene, og valgte å ta en taxi.

Hun ville hjem.

Men mannen i forsetet skal ha hatt andre planer. Mens Monika satt i baksetet, skal sjåføren ha begynt å stryke henne på låret.

– Han spurte om jeg følte meg dårlig, og jeg sa ja. Jeg trodde han var bekymret for at jeg skulle kaste opp i bilen, forteller Monika til NRK.no.

– Jeg merket at hånden hans ikke var der den skulle være og at han begynte å stryke mer oppover. Da begynte jeg å bli redd, og tenkte at det her er ikke en vanlig taxisjåfør, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Monika (23) forteller at hun ble voldtatt i baksetet av en drosje i Oslo. Saken ble anmeldt, men er henlagt fordi politiet ikke klarte å finne gjerningsmannen.

SE VIDEO: – Jeg ble voldtatt av drosjesjåfør.

Kjørt til øde byggeplass

Taxisjåføren tar hånden bort igjen, og hun lukker øynene og konsentrerer seg om å ikke kaste opp. Når bilen stopper, og hun lukker opp øynene, er hun ikke hjemme, men på en øde byggeplass.

– Jeg kjenner meg ikke igjen. Det er bekmørkt og jeg spør hvor vi er. Jeg begynner å kaste opp, forteller Monika.

Monika forteller at taxisjåføren da skal ha gått ut av bilen og inn i baksetet og sier at han vil ha sex med henne.

– Han har på det tidspunktet kommet seg i baksetet og sier hva hans intensjoner med meg er.

Hun sier nei, men etter å ha lagt henne ned, er han plutselig inne i henne.

– Han legger meg ned og før jeg vet ordet av det er han i full gang. Jeg tenker at ikke søren om han har rett til å gjøre det her, det her skal ikke skje meg, sier hun videre.

Mannen kvinnen beskriver skal ha vært av utenlandsk opprinnelse i 30-årene.

– Jeg klarer å ta tak i telefonen og ringer en kompis. Taxisjåføren hører det og kaster meg ut og kjører av gårde. Kort tid etter kommer politiet, og jeg blir kjørt til voldtektsmottaket, sier Monika.

– Finner ikke gjerningsmann

Kari-Janne Lid

Kari-Janne Lid ved Oslo politidistrikt tror på en oppklaring i saken på et senere tidspunkt.

Foto: Christine Svendsen

Til tross for omfattende etterforskning så er saken henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann.

– Vi kom ikke i mål med å prøve å identifisere denne personen, sier Kari-Janne Lid, leder av avsnittet for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til NRK.

– Saken er henlagt, men fra politiets side er vi optimistiske i forhold at det kan skje en oppklaring på et senere tidspunkt, sier Lid.

– Taxi skal være trygt

– Jeg har det bra i dag, men jeg må ta første året av sykepleiestudiene om igjen på grunn av det som har skjedd. Jeg har hatt gode mennesker rundt meg og valgte tidlig å ikke isolere meg, derfor tror jeg det har gått bra, sier Monika.

NRK har den siste tiden mottatt en rekke henvendelser fra kvinner som forteller at de er blitt seksuelt trakassert under drosjeturer.

Oslo kommune hadde i ettermiddag et krisemøte med drosjenæringen og politiet etter avsløringene om seksuell trakassering

– Hvorfor valgte du å fortelle din historie nå?

– Jeg tenker at det er viktig å fortelle historien. Det er viktig å fortelle at slikt også kan forekomme på steder hvor man egentlig skal være trygg. Taxi skal være trygt, sier Monika.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger