– Jeg ble raskt mye sterkere

Da «Julie» var 20 år prøvde hun anabole steroider for å få superkroppen. – Det var gøy å plutselig kunne ta 15 pushups.

Jente på trening

ADVARER: «Julie» er i dag personlig trener og advarer nå andre mot å prøve anabole steroider. – Hvis man har litt tålmodighet så kan man få de samme resultatene, sier hun.

Foto: NRK

– Jeg ville bli fit og få den typiske superkroppen uten at jeg helt visste hva jeg holdt på med, forteller «Julie» (28). NRK har anonymisert identiteten hennes på bakgrunn av personlige forhold.

Hun var 20 år gammel og hadde lite kunnskap om trening og kosthold, men hun visste at hun ville ha drømmekroppen. Da vennekretsen begynte å teste ut anabole steroider var det lite som sa imot at ikke hun også skulle prøve.

Valgte falt på «jentedop» – anabole steroider som skulle gi mer muskler og mindre fett.

– Jeg kjente at ble raskt mye sterke, som aldeles ikke er normalt. Det var jo morsomt at jeg merket at jeg ble sterkere og at jeg plutselig kunne ta 15 pushups fra å ikke kunne ta noen som helst, forteller hun.

– Ble skremt

Antidoping Norge er nå bekymret over en økning av jenter som bruker anabole steroider, og at jentene gjerne ikke er klar over at de risikerer alvorlige bivirkninger som hjerteproblemer, sinnssykdom og hormonforstyrrelser i jakten på it-kroppen.

Da «Julie» begynte på det visste hun lite om bivirkningene. Først etter å ha testet det kort selv en periode skjønte hun hva hun hadde begitt seg ut på.

– Jeg tok det ikke så lenge. Jeg begynte å lese meg opp underveis og ble skremt av det jeg så, forteller 28-åringen og fortsetter:

– Jeg trakk meg før jeg merket noen bivirkninger, men jeg vet om andre som merket ting. Blant annet var det en som fikk beskjed om at organene hennes hadde vokst. Man kan jo dø hvis organene blir for store.

Advarer andre

Da «Julie» prøvde anabole steroider var det lovlig. Først i juli 2013 ble det gjort ulovlig. Åtte år senere er hun utdannet personlig trener. Nå advarer hun andre mot å prøve anabole steroider.

– Nå vet jeg så mye om trening og kosthold at jeg vet hvor lett det er å trene riktig og være sunn uten å skade kroppen sin. Hvis man har litt tålmodighet så kan man få de samme resultatene, sier «Julie».

Hun synes det er bra at Antidoping Norge fokuserer på problematikken, og håper at også fitnessmiljøet følger etter.

– Det kommer alltid en ny 18-, 19- eller 20-åring i nye miljøer som ikke vet hva de skal gjøre. Da er det bra at forbildene som stikker seg frem viser at de ikke bruker dop og at de har bygg seg opp på fisk, kjøtt og eggehvite, sier hun.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger