– Ingen ny regjering uten Frp

Høyreleder Erna Solberg ber sentrumspartiene forholde seg til Fremskrittspartiet på en annen måte, hvis det skal være mulig å bygge opp et realistisk alternativ til den rød-grønne regjeringen.

Video Erna Solberg om Frp i regjering

En ferieklar Erna Solberg setter døren på vidt gap for regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

Foto: Nyhetsspiller

Høyrelederen sier det ikke er mulig å komme utenom Frp hvis man skal få stablet på beina en levedyktig borgerlig regjering i 2013.

– Fremskrittspartiet er et parti som er så stort og har en så stor oppslutning at man kommer ikke unna at de må være en del av et regjeringsalternativ. De må være med på en regjeringsprosess for å få til noe i regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg til Politisk Kvarter.

Unnvikende KrF

I går sa KrF-leder Dagfinn Høybråten at de ikke-sosialistiske partiene før neste valg må komme fram til et mer realistisk regjeringsalternativ. Men han ville ikke svare klart på hva dette betyr for KrFs forhold til Fremskrittspartiet.

– I 2009 ble ikke alternativet til den rødgrønne regjeringen oppfattet som realistisk nok. Det er et felles problem for alle opposisjonspartiene. Det er en av grunnene til at vi i dag sitter i opposisjon, sa Høybråten i går.

Erna Solberg tror hun sitter med løsningen på Høybråtens problem:

– Hvis man mener at man skal ha et mer realistisk regjeringsalternativ, så må man også tenke gjennom hvordan man forholder seg til Fremskrittspartiet enn det sentrumspartiene totalt sett har gjort tidligere, sier Solberg.

– Jeg blir statsminister

Erna Solberg er nå opptatt av å la de politiske prosessene i partiene gå sin gang:

– La KrF få den prosessen de trenger. Jeg mener at Høyres bidrag til dette er at vi ønsker å samarbeide bredest mulig, sier Solberg.

Med høyrevinden i ryggen drar hun i dag på ferie for å lade opp til høsten og den lange kampen om hvem som skal innta regjeringskvartalet etter neste valg:

– Jeg tror at jeg er statsminister, men vi skal både ha valg av leder i Høyre i 2012 og vi skal gjennom en valgkamp. Det viktigste fokuset er ikke hvem som blir statsminister i 2013, men hvilken politikk vi i Norge skal føre for fremtiden, sier Solberg til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger