NRK Meny
Normal

– Knivstukket imam skrevet ut fra sykehus

NRK får bekreftet at den 57-åringen er hjemme med familien på Grønland. Senere i dag skal han i avhør hos politiet.

Imam Nehmat Ali Shah

FLERE STIKK: Imam Nahmat Ali Shah skal ha blitt stukket flere ganger etter at han ble angrepet bakfra utenfor sin bopel på Grønland i Oslo sent mandag kveld. Politiet etterforsker saken for fullt, men har ikke noen konkrete mistenkte i saken.

Foto: Scanpix og Hove media

Grete Lien Metlid

– DRAPSFORSØK: Grete Lien Metlid er leder ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

Imamen Nehmat Ali Shah, som ble knivstukket sent i går kveld, er skrevet ut fra sykehus får NRK bekreftet. Sønnen Jawad Haider forteller at de nå ønsker å slappe.

– Nå vil vi slappe av og hvile etter en tøff natt.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Etterforskes som drapsforsøk

politi holder vakt utenfor Ullevål sykehus

VAKTHOLD: Minst én politipatrulje holdt vakt utenfor Ullevål sykehus fra natt til tirsdag til imamen ble skrevet ut.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

Knivstikkene har satt sine spor og imamen har flere skader på kroppen. Sjokkerte naboer hørte skrik da han ble knivstukket. Etter planen skal den 57-årige imamen i avhør hos politiet i ettermiddag.

– Vi etterforsker som drapsforsøk og ser svært alvorlig på det som er skjedd. Etter forholdene har det heldigvis gått bra. Vi håper å få gjennomført avhør med imamen i løpet av dagen. Så langt er ingen pågrepet, men politiet prioriterer saken høyt, sier leder ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid til NRK.

I natt ble det meldt om at imamen var livstruende skadd. Ifølge sønnen Haider skal 57-åringen ha ligget på operasjonsbordet i én time.

– Han har fått alvorlige skader, men vi skal forsøke å få snakket med ham i løpet av dagen. Avhøret blir veldig viktig for politiet, og det er bra vi kommer i gang med det allerede i dag, forklarer Metlid til NRK.

Politiet har få spor å gå etter, i tillegg er motivet for knivstikkingen ukjent.

– Vi holder alle muligheter åpne. Vi undersøker om dette kan ha noe med han virke som imam å gjøre. Vi har åpen etterforskning og ber publikum om hjelp til å få inn opplysninger om observasjoner i området på det aktuelle tidspunktet.

Voktet av politi

Økseangrep på Grønland

STORAKSJON: Politiet brukte store styrker til å lete etter antatte gjerningspersoner natt til tirsdag. Både hundepatruljer og helikopter deltok i søket.

Foto: Fredrik Hove

Politiet kan ikke med sikkerhet slå fast hvor mange gjerningsmenn det dreier seg om.

– Vi ser alvorlig på at en mann blir overfalt på denne måten like utenfor bopel. Jeg kan ikke svare på hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om, i så måte blir avhøret av imamen viktig, sier Metlid.

I løpet av natten og formiddagen, til imamen ble skrevet ut fra Ullevål sykehus, var det politipatruljer som voktet stedet. Av sikkerhetshensyn har politiet også vurdert om det er behov for politistyrker utenfor mannens bopel, men Metlid er hemmelighetsfull.

– Hva som skjer videre kan vi ikke gå inn på. Vi er i dialog med ham og hans familie, så får vi se på hva som skjer videre. Vi har god og tett kontakt med dem, men det er ikke naturlig å gå inn på dette nå.

Politiets sikkerhetstjeneste er informert om saken og holder seg oppdatert, men er ikke koblet inn i etterforskningen.

– PST er orientert om saken, men foreløpig er det en sak som Oslo politidistrikt etterforsker, sier seniorrådgiver Martin Bernsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger