NRK Meny
Normal

– I henhold til samarbeidsavtalen er dette uakseptabelt

Statsminister Erna Solberg mener Per Sandbergs KrF-utspill var et politisk brudd på samarbeidsavtalen mellom regjeringen, KrF og Venstre.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Sirkuset rundt Frps nestleder begynte å rulle etter torsdagens Nyhetsmorgen i NRK P2, og Statsministeren kommenterte i går at Sandbergs uttalelser gikk altfor langt.

I dag fortsatte ballen å rulle videre med ny Frp-støtte til Sandberg:

Først i dag er Solberg tydelig på at Sandbergs uttalelser er stikk i strid med samarbeidsavtalen som ble undertegnet i Nydalen.

– I avtalen står det at vår politikk skal bygge på et flerkulturelt samfunn og at mangfold i Norge faktisk er bra. Så det politiske innholdet og tonen til Sandberg er helt uakseptabel, sier Solberg til NRK.

Erna på telefon i Dagsnytt atten uttaler seg om Per Sandberg

Erna Solberg kommenter sirkuset rundt nestleder i Frp Per Sandbergs krasse utspill mot KrF.

Siv Jensen: – Jeg har beklaget

Etter Sandbergs egen beklagelse, bekreftet han til NRK i går at han likevel står bak regjeringsplattformens formuleringer på dette området.

Solberg mener nå at de fire partiene fremdeles har et godt samarbeid, og at partileder Siv Jensen har opptrådt ryddig i etterkant av Sandberg-bråket.

– Jeg mener hun har vært tydelig, og at det var viktig og riktig av henne å beklage saken på vegne av Frp. Samtidig er det bra at Knut Arild har tatt imot beklagelsen på vegne av KrF, sier Solberg.

Likevel erfarer NRK at også sentralt i Høyre brer det seg et ønske om at Siv Jensen må klare å få mer ro i rekkene enn hva som har vært tilfellet siste døgn.

Fredag ettermiddag ga partileder Siv Jensen en uforbeholden unnskyldning for uttalelsene, som kan ha roet ned spenningen i regjeringssamarbeidet.

Siv Jensen mener hun har ting under kontroll, til tross for raseriet mot Sandberg-uttalelsene som vokser lokalt i KrF.

– Jeg tror ikke jeg kan være noe tydeligere enn det jeg har vært i dag og jeg som partileder har beklaget den uakseptable uttalelsen. Men så må vi samtidig ha plass til en viktig samfunnsdebatt om asyl-, innvandring- og integreringspolitikk, sier Siv Jensen til NRK.

Slik reagerte en opprørt Knut Arild Hareide på unnskyldningen til Per Sandberg i gårsdagens Dagsnytt 18:

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger