– Hvis noe skjer med meg er det Krekar sin skyld

Halmat Goran har måttet bytte navn og bosted etter trusler fra mulla Krekar. I dag sier mullaen til NRK at han vil gi en gave til den som tar livet av Goran.

Kurderen Halmat Goran (t.v.) ble truet på livet av mulla Krekar

Halmat Goran (t.v.) har anmeldt mulla Krekar (t.h) for dødstrusler flere ganger.

Foto: Privat / NTB scanpix

Mulla Krekar har tidligere blitt dømt til fengsel i to år og ti måneder for trusler mot blant annet statsminister Erna Solberg og Halmat Goran.

Han hadde knapt sonet ferdig før Goran leverte inn ny anmeldelse for nye trusler i et intervju med TV-kanalen NRT 13. februar i år. Nå mener Goran truslene blir både gjentatt og skjerpet i dagens intervju med mulla Krekar i NRK.

– Før dagens intervju har jeg vært redd for at kurdiske muslimer skal ta livet av meg. Nå må jeg frykte alle muslimer, sier Goran til NRK.

– Alle som kjenner straffen kan drepe ham

Årsaken er dagens intervju i NRK med mulla Krekar. Der sier mullaen at Goran gjorde en forbrytelse som straffes med døden da han la ut en video der han brant Koranen for noen år siden.

– Ansvaret for å fullbyrde straffen ligger på vårt muslimske fellesskap uansett om han er i Norge eller om han er hos Barack Obama, sier mulla Krekar til NRK.

Han hevder selv at han ikke truer Goran, men at Goran må frykte somaliere, indonesere, afrikanere, tsjetsjenere og alle andre muslimer.

– Alle som kjenner straffen kan drepe ham. Jeg skal sende en gave til ham som dreper ham. Hvorfor skulle jeg ikke bli glad for det?, sier mullaen til NRK.

Goran, som har måttet bytte navn og som lever på hemmelig adresse på grunn av truslene, sier han frykter for egen sikkerhet.

KREKAR SNAKKAR: I sitt første lengre intervju med norsk presse på fleire år kjem mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han eigentleg heiter, med fleire oppsiktsvekkjande uttaler.

– Han har truet meg flere ganger og han viser folk vei for å drepe meg. Jeg må passe på enda mer, og jeg håper at politiet også tar dette på alvor, sier Goran før han fortsetter.

– Hvis noe skjer meg så er det mulla Krekars skyld. Jeg har ikke problemer med noen i hele verden, det er kun mulla Krekar som har et problem med meg.

Goran håper nå at politiet gjør en ny vurdering av sikkerheten hans.

– Men jeg er ikke redd. Jeg vet at man dør én gang, men jeg er redd for at jeg skal være sammen med noen som skal rammes samtidig.

Krekar nektet å stille til avhør

Tirsdag skulle mulla Krekar ha vært i avhør etter at Goran anmeldte ham for trusler i midten av februar. Han valgte ikke å møte opp.

– Vi ønsker å få en forklaring fra ham, men han er i sin fulle rett til å ikke forklare seg for politiet. Generelt ønsker vi å få saker best mulig opplyst, så derfor ønsker vi også å få den mistenktes versjon, sa politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt til NRK onsdag formiddag.

Goran sier han ble opprørt da han hørte at mulla Krekar ikke møtte opp.

– Han har ingen respekt for Norge eller de reglene som gjelder her. Jeg forstår ikke hvorfor han ikke må møte opp hos politiet. Han setter seg over norske regler og lever som om sharialoven gjelder i Norge, sier Goran.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger