Hopp til innhold

– Hvis Frp trekker seg er Venstre klar for å gå i regjering

Dersom Frp trekker seg fra regjering slik Per Sandberg har åpnet for, står Venstre klar til å ta over regjeringstaburettene. Det sier Venstreleder Trine Skei Grande.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande (V) er mer enn klar for å ta over regjeringskontorene dersom Frp trekker seg fra regjering.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Dette er første gang jeg har hørt en nestleder fremsette kabinettspørsmål. Det er det vanligvis statsministeren som gjør. Men Venstre er klar for å hjelpe landet til å få en ny regjering dersom Frp trekker seg.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ikke er overrasket over Frp-nestleder Per Sandbergs uttalelse i Politisk Kvarter på NRK P2 onsdag morgen.

Åpner for å trekke Frp ut av regjeringen

Per Sandberg

Nestleder Per Sandberg (Frp) sier landsstyremøtet må ta stilling til om de kan sitte i regjering basert på hvilke instrukser de får fra Stortinget i Syria-saken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Der åpnet Sandberg for at Frp kan trekke seg fra regjering dersom de ikke klarer å svelge det et flertall på Stortinget blir enige om rundt mottak av kvoteflyktninger fra Syria.

De såkalte Syria-forhandlingene, som Frp har trukket seg fra, er ventet å bli avsluttet i ettermiddag. Da vil man også ha en pressekonferanse der resultatet av forhandlingene blir presentert.

Lars Nehru Sand om Syria-møtet

Sandberg sa at resultatet må behandles av Frps sentralstyremøte i oktober. Så lenge vil ikke Grande vente.

– Jeg håper dette blir avgjort i løpet av dagen og at gruppemøtene i partiene gir et klart svar. Da må Per Sandberg svare med en gang. Man kan ikke vente til oktober, sier Venstre-lederen.

KrF: – Frp må selv ta ansvar for det de har sagt

Nestleder i KrF, Olaug Bollestad, sier at denne saken ikke handler om Per Sandberg eller Frp, men om én av de største humanitære katastrofene i verden.

– Frp må selv ta ansvar for det de har sagt. Men hvis dette spørsmålet var så alvorlig for Per Sandberg, så undrer jeg meg over at de valgte å gå ut av forhandlingene så tidlig som de gjorde. De kunne vært med å påvirke saken, sier Bollestad.

Hun sier hun er overrasket over utspillet gitt at de selv har stilt seg på siden av prosessen.

– Frp får selv rydde opp i hva de står for.

Sandberg får full støtte

Partifelle Christian Tybring-Gjedde gir Sandberg full støtte.

– Per Sandberg er partiets nestleder, og ham må vi støtte. Dette er ett av alternativene. Vi vet hva vi har lovet våre velgere og vårt landsmøte, og det skal vi holde.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ