Hopp til innhold

– Hent hjem ambassadøren i Israel

LO krever handling etter at israelske soldater bordet en konvoi med hjelpeutstyr til Gaza, og drepte ni aktivister. De ber regjeringen hente hjem Norges ambassadør til Israel.

LO-leder Roar Flåthen

LO-leder Roar Flåthen, og resten av organisasjonen, krever at den norske ambassadøren til Israel hentes hjem, og at oljefondet trekker seg ut av alle israelske selskaper.

Foto: Berit Roald / Scanpix

LO-sekretariatets uttalelse fra mandag ble på initiativ fra Fagforbundet skjerpet under representantskapsmøtet på Gardermoen tirsdag.

De krever at den norske ambassadøren til Israel hentes hjem, og at oljefondet trekker seg ut av alle israelske selskaper.

Minst ni aktivister ble drept da israelske marinesoldater bordet skipene i den internasjonale hjelpekonvoien som var på vei til Gaza med aktivister og nødhjelp mandag morgen.

Les også: – Aksjonen var ingen suksess

Uavhengig granskning

«Israels maktbruk mot flåten med mennesker og varer på veg til Gaza, er uakseptabel. Israel har ingen rett til å borde skip i internasjonalt farvann. Det som nå skjer er svært alvorlig og kan ikke forsvares», skrev LO på sine sider mandag.

I tillegg til å stemple Israels bording av skipene som et overgrep mot dem som ble direkte rammet, og sivilbefolkningen på Gaza, støtter LO-sekretariatet regjeringens initiativ om en uavhengig gransking i regi av FN.

Les også: Mankell frigitt og på vei hjem
Les også: Nordmennene i god behold

AKTUELT NÅ