– Helt overbevist om at Martine-saken blir løst

Odd Petter Magnussen er svært fornøyd med at britiske Scotland Yard tok turen til Oslo onsdag, men kritiserer samtidig Utenriksdepartementet for manglende informasjon.

Odd Petter Magnussen

Odd Petter Magnussen sier han er skuffet over norske myndigheter.

Foto: NRK

Magnussen møtte onsdag etterforskere fra Scotland Yard og Kjell Magne Bondevik i Oslo. Etterforskerne ga klart uttrykk for at de ikke gir seg før drapsmistenkte Farouk Abdulhak stilles for retten.

– Det er helt eventyrlig for meg å oppleve dette, og fantastisk å se at de er så på hugget etter sju år. De har en veldig tro på at de kommer til å løse denne saken, og det er veldig inspirerende å ha dem i ryggen. Jeg er helt overbevist om at den kommer til å bli løst, sier Magnussen.

Han kritiserer samtidig norsk UD.

– Jeg har ikke hørt fra norske myndigheter på trekvart år. De valgte å ikke komme i dette møtet, og jeg vet ikke om de fortsatt jobber med saken, sier han.

Magnussen mener norske myndigheter bør utøve et press mot Jemen som Storbritannia ikke har anledning til som ansvarlige for den juridiske prosessen.

– Jeg har gjennom mange år følt meg sviktet av dem, og gjør det fortsatt. Jeg har brukt alle virkemidler jeg kan for å få norske myndigheter til å rette press mot Jemen. Det er fortsatt en velutviklet reservasjon mot det, sier han.

Minnemarkering for Martine Vik Magnussen i London i 2010

Det har vært flere minnemarkeringer for Martine Vik Magnussen, som her i London i 2010. Nå planlegges det en ny markering av at det er sju år siden drapet.

Foto: Westerlund, Åsa / NTB scanpix

UD: Forstår utålmodigheten

– Dette er en sak som har trukket over mange år. De fleste som har sett hva denne familien har gjennomgått, har stor forståelse for at de er utålmodige for å få den mistenkte utlevert. Det er også vårt mål, og det jobber vi for, sier kommunikasjonssjef Frode Andersen i Utenriksdepartementet.

Kommunikasjonssjef i UD, Frode Andersen

Kommunikasjonssjef Frode Andersen i UD.

Foto: Olav Døvik / NRK

UD møtte etterforskerne før møtet med Magnussen. Der oppdaterte de hverandre på status i saken, og diskuterte hvordan det kan legges ytterligere press på Jemen.

Andersen trekker frem det gode samarbeidet med britiske myndigheter, men minner også om at utgangspunktet fortsatt er problematisk fordi Jemen ikke vil utlevere Abdulhak.

– Det gjør det vanskelig å få ham stilt for retten i Storbritannia, og har ført til at saken har trukket ut. Derfor er det positivt at britene kommer hit og bekrefter at de fortsetter arbeidet med å få ham utlevert. Det betyr at den britiske straffesaken, utleveringsbegjæringen og arrestorden holdes varm, sier Andersen.

SISTE NYTT

Siste meldinger