– Har fått godt betalt for å være tydelig

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) nyter tillit for jobben hun gjør langt utover Frps kjernevelgere, viser en ny meningsmåling.

Sylvi Listhaug
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

En ny meningsmåling InFact har gjort for VG, viser at Listhaug er omstridt, men likevel nyter høy tillit.

– Hun er åpenbart omstridt, men hun får samtidig godt betalt for å være så tydelig som hun har vært i disse spørsmålene, og det er tydelig at hun nyter tillit for den jobben hun gjør langt utover Frps kjernevelgere, sier fagsjef i InFact Knut Weberg til VG.

Svært omstridt

36 prosent av de spurte oppgir at de har enten «høy» eller «svært høy» tillit til integreringsministeren.Forrige gang VG gjennomførte målingen, var det 23 prosent som hadde høy tillit til Listhaug.

Målingen er tatt opp mens det har stormet kraftig rundt regjeringens forslag til innstramminger i asylpolitikken. Venstre varslet onsdag at de vil si nei tilfalle de 40 forslagene som regjeringen har lagt fram.

Likevel viser tallene at Listhaug er regjeringens mest omstridte statsråd. Kun 8 prosent oppgir at de ikke har noen spesiell oppfatning av tilliten til integreringsministeren.

Eksponering betyr mye

Utenriksminister Børge Brende er fortsatt den statsråden som nyter klart størst tillit blant velgerne. Hele 49 prosent har høy eller svært høy tillit til han.

Statsminister Erna Solberg ligger på en like klar annenplass, mens Høyre-statsrådene Ine Eriksen Søreide og Torbjørn Røe Isaksen følger på de neste plassene.

I bunnen ligger de ferske statsrådene Jon Georg Dale og Anniken Hauglie sammen med to av dem som fikk nye jobber da Erna Solberg gjorde rokeringer i desember, Vidar Helgesen og Elisabeth Aspaker.

– Dette bekrefter at eksponering, og i hvilken grad statsrådene er involvert i aktuelle saker, spiller en stor rolle for hvordan de blir oppfattet blant velgerne, sier Weberg.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger