NRK Meny
Normal

– Håper de får lange fengselsstraffer

Enken etter trippeldrapet i Pakistan har mistet ektemannen, svogeren og svigerfaren sin. I dag håper hun foreldrene og onkelen hennes blir stilt til ansvar når dommen faller i Oslo tingrett.

Enken etter trippeldrapet håper på rettferdighet
Foto: MARTIN H. W. ZONDAG / NRK

– Hun er helt overbevist om at de er skyldige og da er det viktig for henne å få rettferdighet. Hun håper de får lange fengselsstraffer, sier bistandsadvokaten til den 25 år gamle enken, Monica Lindbeck til NRK.

Tanveer Abbas

Tanveer Abbas, hans bror og deres far ble drept i Pakistan i mai 2013, 23 år gammel. Politiet mener grunnen var at han hadde giftet seg med en norsk kvinne i skjul. FOTO: PRIVAT / NRK

Foto: Privat / NRK

I dag faller dommen i trippeldrapssaken i Pakistan der tre norskpakistanere er tiltalt for overlagt og medvirkning til drap.

Aktor mener et norsk-pakistansk ektepar (67 og 53 år) må dømmes til 21 års fengsel, lovens strengeste straff, for trippeldrapet i Pakistan i 2013.

En av de drepte var ekteparets svigersønn (23). De to andre ofrene var svigersønnens bror og far.

Den tredje tiltalte i saken er onkelen (56) til enken. Han har innrømmet at han har vært med på og planlagt trippeldrapet. To av drapene ble begått på hans eiendom i Gujrat, Pakistan. Påtalemyndigheten mener han må dømmes til 17 års fengsel.

Drapshuset i Gujrat, Pakistan

To av de tre drapene skal ha skjedd i et hus 56-åringen disponerte i Gujrat i Pakistan. 56-åringen skal også ha vært til stede da ektemannen til niesen ble drept, også dette i Gujrat.

Foto: Iram Ansari / NRK

Æresdrap

Påtalemyndigheten mener ekteparet bestilte drapet på svigersønnen, fordi datteren hadde giftet seg i skjul – uten foreldrenes samtykke. Aktor mener motivet for drapene er ære.

Politiadvokat Leif Morten Eide mener det er viktig å sende et signal om at også forbrytelser som skjer i utlandet kan bli straffet, dersom de er planlagt fra Norge. Han viser også til kulturforskjeller mellom Norge og Pakistan.

– Ugifte, unge kvinner blir gjort til objekter som mannlige slektninger kontrollerer. Dette foregår ikke bare i Pakistan, men også i deler av det norsk-pakistanske miljøet. Vi må sende ut sterke signaler om at vi ikke aksepterer dette.

Nekter straffskyld

Foreldrene til enken har hele tiden nektet for å ha noe med drapene å gjøre. De håper på å bli frifunnet.

– Hun har jo befunnet seg i Norge hele tiden da drapene skjedde. Spørsmålet er jo da om hun som pakistansk kvinne psykisk har medvirket til det som skjedde i Pakistan. Og der har hun vært veldig tydelig på at det har hun ikke, sier forsvareren til den drapstiltalte moren, Morten Furuholmen til NRK.

– Han håper på en frifinnende dom og håper på at datteren vil tro på det han hele tiden har hevdet. At han ikke har noe med saken å gjøre, sier forsvareren til den drapstiltalte faren, Abdelilah Saeme.

Trippeldrapssaken i Oslo tingrett
Foto: Grafikk: Vidar Kvien & Marco Vaglieri / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger