– Han visste ikke om utvisningsvedtaket

55-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Oslo var utvist fra Norge, men skal ikke ha vært kjent med utvisningsvedtaket, ifølge siktedes forsvarer.

Drap Oslo Grønland

To personer ble knivstukket og drept i Oslo onsdag morgen. Den ene personen på Grønland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Egentlig skulle han ha vært ute av landet, men han vet ikke selv om det utvisningsvedtaket som har versert i avisene i dag, sier forsvarer Steinar Stenvaag til NRK.

To personer ble knivstukket på Manglerud og Grønland i Oslo onsdag morgen. Ofrene ble drept med under en times mellomrom.

55-åringen som er siktet for drapene har sittet i avhør onsdag kveld. Ifølge forsvareren har avhørene vært krevende grunnet mannens psykiske helsetilstand.

– Det er en person som er helt ute av seg, og som har vært det i lange tider. Han har vært under et voldsomt press. Jeg vil gjerne kalle det et sosialpsykiatrisk press, og han er offer for en verden som har ramlet sammen for ham, sier Stenvaag.

– Svart hull for ham

Steinar Stenvaag

Forsvarer Steinar Stenvaag sier den siktede 55-åringen ikke visste om at han var utvist fra Norge.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Den siktede har bodd i Norge i flere år og har blitt utvist fra Norge flere ganger, sist i oktober i fjor, ifølge politiet.

Mannen er ikke fra Norge, men har ingen tilknytning til andre land i dag, ifølge Stenvaag.

– Dette er en person som ikke er i stand til å ta stilling til noe som helst. Han er så ute av seg at han nesten ikke vet hvor han befinner seg i dette landskapet, og han husker ingenting.

– For ham har det vært forferdelig vanskelig. Han er en ulykkelig person, og han vet ikke hva han har gjort. Dette er et svart hull for ham, sier forsvareren.

Ifølge Stenvaag var det ene drapet tilfeldig. Det andre forholdet var basert på kjennskap.

Hadde kontakt med helsevesenet og Nav

55-åringen har under oppholdet i Norge hatt kontakt med helsevesenet, flere leger og Nav.

– De skulle kanskje ha sett faresignalene, sier Stenvaag.

Stenvaag forteller også at han møtte mannen tilfeldig tirsdag kveld, altså før drapene skjedde.

– Han var innom meg i går for å få hjelp med papirarbeid, en søknad om stønad til livsopphold. Jeg la merke til at han var fjern i blikket, ute av seg og under et veldig press. Men jeg kunne aldri forestille meg at det skulle gå så langt. Det var helt utenfor min fatteevne at det kunne gå så galt, sier Stenvaag.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger