Hopp til innhold

– Hagen var en håpløs personalsjef

Per Sandberg beskylder Carl I Hagen for å være en helt håpløs personalsjef. – Det er nok en av mine svakeste sider, svarer Hagen.

carl i hagen på talerstolen frps landsmøte 2013

Sandberg beskriver Carl I. Hagen som noe nær et politisk geni når det gjelder teft for politiske saker, utspill og forhandlinger.

Foto: Petter Olden / NRK

Per Sandberg

Frps nestleder Per Sandberg skriver i sin bok at Hagen etterhvert mistet noe av sin politiske teft.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I selvbiografien «Mot min vilje» uttrykker Frps nestleder Per Sandberg stor beundring for tidligere partileder Carl I Hagen.

Bortsett fra på ett punkt.

Sandberg mener den gamle partikjempen var en helt håpløs personalsjef.

«Carl var striks og rigid, og litt enkel i sin måte å se an mennesker på», skriver Sandberg.

Det får Carl I Hagen til å trekke på smilebåndet.

– Det å være personalsjef er nok en av mine svakere sider, så jeg aksepterer fullt ut at han kritiserer det, sier Hagen.

Hagen: – Gleder meg til å lese boka

Ett av forholdene Sandberg bruker som eksempel, var at Hagen ikke ville ansette kvinner som var gravide eller planla å bli det.

Ifølge boken ville den avgåtte partilederen ha ansatte som viet seg fullt og helt til stortingsgruppens og partiets arbeid.

Er det slik at du har spurt kvinner om de er eller har tenkt til å bli gravide før ansettelse?

Det kan jeg ikke erindre, men det var faktisk ikke så uvanlig på den tiden. Senere ble det ulovlig å stille slike spørsmål, og det støtter jeg fullt ut, sier Hagen.

Han sier han vil gratulere Sandberg med en bok han gleder seg til å lese.

Stor respekt for Frp-nestoren

Det kan det være god grunn til for Hagen. Sandberg beskriver nemlig den tidligere Frp-lederen som noe nær et politisk geni når det gjelder teft for politiske saker, utspill og forhandlinger.

I boken skriver Sandberg blant annet:

«Jeg har enorm respekt for Jens Stoltenberg som statsminister og partileder, men Carl er en større politiker. Jeg er sikker på at hadde Carl blitt statsminister, ville alle ha opplevd en helt annen Carl enn ham vi har sett gjennom hans politiske karriere (...) jeg vet hvilken eminent statsmann han kunne vært».

Sandberg: «Carl mistet teften»

Frps nestleder mener likevel at Hagen etterhvert mistet noe av sin politiske teft.

Spesielt etter at han hadde abdisert som Frps ubestridte leder.

«Carl hadde gått litt ut på dato som politiker, noe jeg tror han skjønte selv også. Den politiske teften hans var redusert».

Han kaller det en feilvurdering da Carl I Hagen stilte som motkandidat mot Fabian Stang (H) til ordførervalget i Oslo.

«Det var dessverre en feilvurdering, noe valgresultatet ga et entydig svar på. Carl hadde litt for høye tanker om seg selv, godt hjulpet av lokale partikollegaer; jeg legger størsteparten av skylda på Oslo Frp som viste en total mangel på politisk gangsyn», skiver Sandberg før han fortsetter:

«Stuntet avslørte i et nøtteskall hva Oslo Frp egentlig står for. Det var et fylkeslag som hadde vanskelig for å fornye seg, og som ikke hadde fått med seg de politiske strømningene i Oslo».

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT