NRK Meny
Normal

– Frp driver heksejakt på PST-sjef

Jenny Klinge (Sp) i Stortingets 22. juli-komité mener Per Sandberg og Frp driver ren heksejakt på PST-sjef Janne Kristiansen.

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet

Senterpartiet beskylder lederen for justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg, for å drive heksejakt på PST-sjef Janne Kristiansen.

Foto: Arild Gimse / NRK

Jenny Klinge

Jenny Klinge (Sp)

Foto: Trond Vestre / NRK

Klinge har sett seg lei på at lederen for justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (FrP), stadig flagger at han ikke har tillit til PST-sjef Janne Kristiansen.

Hun mener stortingspolitikere skal være forsiktig med å blande seg bort i saker de, etter hennes mening, ikke har noe med.

– Jeg må si at for min egen del at jeg blir litt matt når Per Sandberg nærmest for egen del avsetter PST-sjefen på direkten i NRK. Vi skal være forsiktig å blande oss i ting vi ikke har noe med på Stortinget, og det å avsette en PST-sjef er ikke vår rolle. Jeg synes dette lukter heksejakt, sier Klinge til NRK.

Blåser av kritikken

Sandberg er helt enig med Klinge i at stortingspolitikere ikke skal blande seg i saker de ikke har noe med. Han er også enig i at det ikke er hans oppgave å avsette PST-sjefen. Det mener han også at han ikke har gjort.

– Men det er min oppgave som leder i justiskomiteen å påpeke at tilliten til PST-sjef Janne Kristiansen er synkende. Når det over lang tid avdekkes at PST-sjefen ikke har kontroll og til stadighet går tilbake på ting hun har sagt, så vitner det om at Kristiansen ikke er rette person på den plassen hun nå har, sier Sandberg til NRK.

Sandberg fikk tirsdag kritikk for uttalelser om at han mente det vil være fornuftig å ta en ny vurdering på om Anders Behring Breivik er strafferettslig tilregnelig. Sandberg fikk også kritikk etter at NRK meldte at han mente regjeringen måtte gripe inn i saken. Det medførte ikke riktighet.

Også lederen av stortingets 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (KrF) uttalte at en ny vurdering vil være fornuftig.

Flere kritiske til PST-sjefen

André Oktay Dahl

André Oktay Dahl (H)

Foto: NRK

Sandberg er imidlertid ikke den eneste som er skeptisk til hvordan Kristiansen har opptrådt som PST-sjef.

Også Høyres André Oktay Dahl mener PST-sjefen har opptrådt uryddig etter terroren 22. juli.

– Det er regjeringen som vurderer om de har tillit til PST-sjefen. Når det gjelder Stortinget registerer jeg at det er et flertall på stortinget som oppfatter at hun kludrer det til og skaper usikkerhet. Den usikkerheten er uutholdelig, og det må justisministeren ta på alvor, sier Oktay Dahl.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger