NRK Meny
Normal

Lime-saken: To av de fornærmede skal være i familie med siktede

Etter det NRK kjenner til skal to av de fornærmede i Lime-saken være i familie med flere av de siktede etter Lime-razziaene.

Politiet ønsker å varetektsfengsle 11 personer som er siktet i Lime-saka

SE VIDEO: Etter det NRK kjenner til skal ni av de siktede skal tilhøre samme familie.

Etter det NRK kjenner til skal ni av de siktede skal tilhøre samme familie. Saken skal ha blitt rullet opp etter en familiekonflikt.

To av de fornærmede skal etter det NRK erfarer være i familie med flere av siktede.

Politiinspektør Åsmund Yli i Romerike politidistrikt vil ikke kommentere familierelasjonene til de siktede eller fornærmede overfor NRK.

– Vi er i sjokktilstand

Broren til den pågrepne Lime-sjefen sier at familien er hardt rammet.

– Vi er i sjokktilstand. Dette rammer både familie og bekjente av familien. Det rammer familiemedlemmer som ikke har noe med driften eller noe med bransjen å gjøre, sier Asif Hussain.

Bistandsadvokaten til to av de fornærmede ønsker ikke å kommentere familieforhold. Hun sier at to av hennes klienter er utsatt for grov menneskehandel.

– Den beskrivelsen politiet har gitt gjennom det å sikte enkelte av de pågrepne for grov menneskehandel passer på mine klienter, sier bistandsadvokat Lene Tønset.

Ytterligere to pågrepet

I dag gikk politiet til en ny aksjon mot hovedkontoret til kjeden og flere leiligheter i Oslo.

Der ble ytterligere to personer pågrepet, kom det frem på en pressekonferanse politiet i Romerike holdt i dag klokken 17.

Politiet mener Lime-kjeden har bedrevet grovt bedrageri og menneskehandel, og pågrep og siktet tirsdag 18 personer etter en aksjon der over 200 politifolk var involvert.

Til sammen har politiet undersøkt 50 adresser og objekter i etterforskningen. Politiet ville ikke gå nærmere inn på hva som er forklart av de pågrepne under avhør på grunn av faren for bevisforspillelse.

Politiaksjon mot Lime i Oslo

Her gikk politiet til aksjon mot hovedkvarteret til Lime-kjeden på Tøyen.

Foto: Simon Solheim / NRK

Stiller seg uforstående til anklagene

Lime-sjefen, som ble pågrepet for tre uker siden, stiller seg uforstående til anklagene, sier forsvarer John Christian Elden.

– Han kjenner seg ikke igjen i de anklagene. Han har ansatt normale personer i de bedriftene han har hatt. Dette er også en kjede, det kommer personer både fra Norge og fra utlandet som har jobbet der. De som kommer fra utlandet kommer med visum, og må ha garantert inntekt for å få dette visumet, sa Elden til NRK i går.

To pågrepet i dag i Lime-razzia

SE VIDEO: Under en pressekonferanse kom det frem at ytterligere to personer er pågrepet etter aksjoner i dag. Under en pressekonferanse kom det frem at ytterligere to personer er pågrepet etter aksjoner i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger