– Flere radikale i Norge med Støre som statsminister

Frps Mazyar Keshvari mener det vil bli flere radikale islamister i Norge dersom Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer til makten.

Støre og Keshwari

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere Frps Mazyar Keshvaris uttalelse om at det vi bli farligere å leve i Norge dersom Støre blir statsminister.

Foto: AAS, ERLEND / NTB SCANPIX / NRK

– Vi kan jo bare tenke oss om han hadde vært statsminister i dag, når han ikke står opp for grunnleggende demokratiske verdier. Vi har rett og slett ikke råd til å ha slike prinsippløse folk ved makta i Norge og i Europa i den situasjonen vi befinner oss i.

Det mener Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari. Bakgrunnen er Ap-lederens uttalelse om at han ikke vil stå opp for retten til å drive blasfemi. Støre selv mener sitatet er tatt ut av sin sammenheng, men vil ikke ta det tilbake.

– I den situasjonen vi er i nå, i Norge og i Europa, vil det få katastrofale følger om ledere som Støre kommer til makta. Da vil volden fra ekstreme islamister eskalere, og det vil bli en langt verre og farligere situasjon.

Se video nederst i saken!

– Venstresida har sviktet verdikampen

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å svare på kritikken fra Keshvari.

– Jeg tar det til etterretning som hans syn, utover det har jeg ingen kommentar, sier Støre til NRK.

Etter at i alt 17 personer ble drept i ulike terrorangrep i Paris i forrige uke, herjer debatten om hvordan Europa skal forhindre radikalisering av muslimer.

Tidligere president i Frankrike, Nicolas Sarkozy, er en av dem som tar til ordet for «å gjøre noe med innvandringen som fører til store integrasjonsproblemer.» Keshwari mener det er på tide å ta inn over seg at vi har hatt for høy innvandring til Norge og andre vestlige land.

– I takt med den massive innvandringen har det funnet sted en avgjørende kamp om verdier. En kamp som venstresida har sviktet. Grupperinger som Profetens Ummah har ikke blitt til over natta. Vi klarer ikke absorbere og integrere alle innvandrerne vi tar i mot.

– Det reineste sprøyt

– Dette er jo det reineste sprøyt, det er forferdelig useriøst, responderer SVs Karin Andersen.

Karin Andersen

SVs Karin Andersen.

Foto: Stig Weston / SV

Mens Keshvaris svar er å begrense innvandringen, mener Andersen at det «alltid» er Frps svar.

– Det er som de har glemt hva som er spørsmålet. Vi må ikke sette likhetstegn mellom utlendinger og terror. Det beste eksempelet på det finner vi her i Norge. Anders Behring Breivik er like norsk som meg og han skjøt folk for fote. Det var her, i Norge, han fikk sine ideer.

– Hvordan skal vi forhindre at muslimer blir ekstreme og tyr til vold?

– Vi narrer oss selv hvis vi tror det er innvandrerne vi skal beskytte oss mot, det er de autoritære ideene vi må bekjempe. Da er det viktig å jobbe for å minske forskjellene i samfunnet. Et delt samfunn gir grobunn for at flere skal miste fotfeste.

Innvandringsdebatt i Politisk kvarter

Innvandringsdebatt i Politisk Kvarter 13.1. mellom FRPs Mazyar Keshvari og Karin Andersen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger