Hopp til innhold

– Flere enn Omland bør gå

– Flere enn Erik Omland bør gå av i ledergruppen ved Vestre Viken helseforetak, mener tillitsvalgte leger som kritiserer sykehusledelsen for å ikke ha tatt godt nok vare på pasientsikkerheten.

Erik Omland

Erik Omland trakk seg som administrerende direktør for Vestre Viken helseforetak torsdag.

Foto: Rehn-Erichsen, Jarl / Scanpix

Tillitsvalgte leger mener det var riktig at Erik Omland trakk seg som admininstrerende direktør for Vestre Viken helseforetak torsdag. De har lenge vært bekymret over det de mener er dårlig ledelse.

LES: Runar Nygård skal lede Vestre Viken

Morken

Toril Morken er hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset Asker og Bærum.

Foto: NRK

Ikke fornøyd med ledelsen

– Det har vært veldig vanskelig å få gjennomslag for tiltak i forhold til pasientsikkerhet og kvalitet, sier Toril Morken, hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset Asker og Bærum.

Hun er ikke fornøyd med måten ledelsen har håndtert den omfattende triksingen med pasienters ventelister for behandling ved Sykehuset Asker og Bærum. Det er den saken som torsdag førte til at Erik Omland trakk seg fra stillingen som administrerende direktør.

– Jeg er opptatt av å legge et grunnlag for at vi kan få arbeidsro rundt å gjenskape den tilliten som vestre viken er avhengig av i befolkningen, sa Erik Omland, nylig avgått administrerender direktør for Vestre Viken HF på pressekonferansen torsdag.

Mener flere må byttes ut

Men Toril Morken syns ikke det er nok at bare omland trekker seg.

– Jeg mener at vi må få en ny ledelse. Den ledergruppen som har vært ansvarlig siden 2004 og utover her på Sykeshuet Asker og Bærum, og som nå sitter i Vestre Vikens ledergruppe, de er direkte ansvarlig for de problemene vi har her på sykehuset nå, sier Morken.

Styrelederen ved Vestre Viken HV mener det ikke er grunnlag for å bytte ut flere i ledelsen nå.

– Med den kunnskapen vi har og der vi er i dag, så finner jeg ikke det naturlig. Nå forholder vi oss til en ny konstituert direktør, og så tar vi det derfra, sier Bente Holm Mejdell, styreleder ved Vestre Viken HF.

Men Tom Henri Hansen, foretakstillitsvalgt for overlegene ved Vestre Viken HF, mener det ikke er usannsynlig at det snarlig vil komme flere utskiftninger i ledelsen.

– Nå er det så stort fokus på disse problemene at jeg tror man vil få løst det og man vil få en bedre ledelse på plass, sier han.

AKTUELT NÅ