NRK Meny
Normal

– Finansnæringens toppledere må straffes

Lederne i Finansnæringen må straffes med flere hundre tusen kroner i redusert bonus hvis de ikke får gjort noe med de store lønnsforskjellene i bransjen, mener Finansforbundet.

Pål Adrian Hellman

Pål Adrian Hellman, leder i Finansforbundet, mener finansnæringen bør fratas bonus dersom de ikke får gjort noe med de store lønnsforskjellene i bransjen.

Foto: Finansforbundet

Kvinner som jobber i bank, som eiendomsmeklere eller i andre deler av finanssektoren, tjener nesten en treddel mindre enn sine mannlige kollegaer.

Det viser forbundets egne tall.

– Jeg synes dette er direkte pinlig, sier forbundsleder i Finansforbundet Pål Adrian Hellman.

– Vi tilhører en bransje som er attraktiv og populær å jobbe i, og vi kan ikke være bekjent av at vi beveger oss baklengs når andre bransjer gjør dette mye bedre enn oss, sier Hellman.

Mens den totale forskjellen på lønnen kvinner og menn får utbetalt i den norske arbeidsstyrken har nærmet seg tre prosent de siste ti årene, er lønnsgapet i finansbransjen på 26 prosent, skriver Finansfokus.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Lønnsforskjeller

– Fram med pisken

– Hvis vi går rett til topps på problemet så handler det om å ha liten vilje til å løse opp i gamle strukturer og at man faktisk ikke setter dette på dagsorden på et skikkelig vis, fortsetter Hellman.

Han mener reduserte bonuser for ledere som ikke klarer å snu trenden er veien å gå.

– Her synes jeg det burde svi i flere hundre tusen kronersklassen. Klarer du ikke sette riktig fokus og gjennomføre det som er en villet politikk, så bør du bli fratatt noen av godene dine. Vi må fram med pisken, det er helt nødvendig.

– Vi har ikke lykkes

Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge

Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Foto: Linda Reinholdtsen

Arbeidsgiverforeningen Finans Norge innrømmer at de ikke har lyktes og at de ansatte er provosert.

Finans Norge er hovedorganisasjon for om lag 240 finansbedrifter med rundt 50.000 ansatte, svært mange av disse er kvinner.

– Vi fra arbeidsgiversiden vil bidra til at det arbeides med likelønnsspørsmålene aktivt og lokalt. En del av de høyt lønnede stillingene har langt flere menn og mannlige søkere enn kvinner og kvinnelige søkere. Det er en felles utfordring, sier Idar Kreutzer, leder i Finans Norge.

– Vi har ikke lykkes godt nok. Det må jobbes sentralt og lokalt, og vi er opptatt av det. Jeg kan bekrefte at det er en sak som er prioritert, sier legger Kreutzer til.

Forsker: – Skjev konkurranse mellom mor og far

Sigtona Halrynjo har forsket på kjønn og karriere for eliteprofesjoner, og tror de store lønnsforskjellene i finansnæringen kan skyldes at det er en konkurransepreget bransje, der det kan være krevende å kombinere foreldrerollen med karriere.

– Betingelsene for å delta i konkurransen er ganske skjeve, sier Halrynjo.

Hun viser til at det oppstår et dilemma i årene mellom 30 og 40, når man ofte bygger karriere og familie parallelt.

Sigtona Halrynjo

Sigtona Halrynjo ved Institutt for samfunnsforskning.

Foto: Institutt for samfunnsforskning / NRK

Det ser fortsatt ut til å være sånn at det beste en karriereorientert mor kan håpe på er å dele omsorgsansvaret likt med mannen sin, mens fedre i større grad kan lene seg på at mor vil ta hovedansvaret hvis de vil satse, sier hun.

Man får en utvelgelse som handler om hvem som har best tid til å konkurrere om prestisjefylte porteføljer og prosjekter, og lønnsøkningene dette innebærer. Dermed taper den som er hjemme med barna, forklarer forskeren.

Tror fordeling er nøkkelen

Likevel tror Halrynjo at bransjens kjønnsdelte lønnsutvikling kan friskmeldes.

– Man bør være opptatt av å fordele både goder og byrder mellom mor og far, slik at vi får likere konkurransebetingelser, sier hun.

Men om kjønnsutjevningen i finansbransjen vil skje på kort sikt, tviler hun sterkt på.

– De fleste er opptatt av at man skal lykkes i et tøft marked her og nå. Jeg tror ikke dette vil være noen kvikk fiks, sier Sigtona Halrynjo.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger