NRK Meny
Normal

– Et politisk jordskjelv

Det kaller SVs leder Audun Lysbakken de foreløpige resultatene som foreligger.

Audun Lysbakken mener de foreløpige resultatene viser at den blå vinden i politikken har snudd. Spesielt fornøyd er han med resultatet i hjembyen Bergen.

Valglogo

– Vi har fått et politisk jordskjelv av et resultat! Det kan være slutt på 18 års høyrestyre i Oslo, sier SV-leder Audun Lysbakken til et jublende Rockefeller i Oslo.

Han takker alle som er kommet til partiet.

– Vi er en sta gjeng. Vi er en veldig sta gjeng, fordi vi tror på noe som er større enn oss selv. Fordi vi kjemper for noe som er viktig. Og det er derfor vi har klart å holde sammen i alle disse årene med motgang, og det er derfor vi skal bygge partiet enda sterkere i årene som nå skal komme med framgang, sier han.

– En rødgrønn vind over Norge

– I kveld vet vi ennå ikke de endelige resultatene, men vi vet at det blåser en rød og grønn vind over Norge, sier han videre.

Den blå vinden vi har opplevd de siste årene har snudd, vi vet vi har en mulighet til å skape solidariske og miljøvennlige byer over hele landet.

Han ramser opp: – I Tromsø går SV fram, og alt tyder på at vi får et nytt flertall. I Trondheim er det fortsatt rødgrønt flertall og SV går fram. I Bergen går SV fram, og vi har fått et politisk jordskjelv av et resultat, sier han igjen.

I Stavanger er det fortsatt blått påpeker han, men at et sterkere SV der vil være i sterkere opposisjon.

– Og i Oslo er dette kanskje kvelden hvor det blir slutt på 18 års høyrestyre i denne byen, sier han til ny jubel.

Syvende størst sist

Ved kommunevalget 2011 stilte Sosialistisk Venstreparti (SV) rene lister i 282 av de 429 kommunene, ifølge Wikipedia. Partiet fikk i alt 98 669 stemmer, det vil si 4,1 prosent av de avgitte stemmene. Det er en nedgang på 1,9 prosentpoeng fra kommunevalget i 2007 og 1,7 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2009.

Samlet sett bli SV det sjuende største partiet ved dette valget, minst av partiene med plass på Stortinget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger