– Er det din gamle venninne, Jens?

Jens Stoltenbergs berømte and «Veranda» kan være tilbake i statsministerboligen, melder statsminister Erna Solberg. – Nebbet ligner, svarer Stoltenberg.

And i statsministerboligen

Erna Solberg la ut dette bildet på Twitter etter å ha kommet over anda i hagen sin. Hun lurer på om det kan være den samme anda som Jens Stoltenberg ble så glad i da han bodde i statsministerboligen.

Foto: Erna Solberg/Twitter

Det er nøyaktig fem år siden en stokkand slo seg ned i verandakassen i statsministerboligen og sjarmerte både statsminister Jens Stoltenberg og hele Norge i senk. Den fikk passende nok navnet «Veranda».

– Anden pleier å spise av fingeren min, men det er ikke alltid den skiller mellom fingeren og brødet. Men det er hyggelig, det er den kontakten vi har, sa Stoltenberg til NRK den gang.

Erna: – Flyttet inn i treet

Bekjentskapet ble dessverre kortvarig. Bare en drøy uke etterpå klekket anda åtte andunger og fikk politieskorte over Parkveien, og til nærmeste dam som ligger i Slottsparken.

Men på nasjonaldagen melder statsminister Erna Solberg at Veranda kan være tilbake. På Twitter har hun lagt ut et bilde av en and som har flyttet inn i et tre i hagen til statsministerboligen.

– Kjære Jens Stoltenberg, vet ikke om det er din gamle venninne. Hun har nå flyttet inn i treet i hagen, skriver statsministeren.

Artikkelen fortsetter under tweeten

Laster Twitter-innhold

– Pass opp for katter

Det tok ikke lang tid for den tidligere statsministeren plukket opp hilsenen fra Erna og ga henne et svar. «Nebbet minner om Verandas», skrev Stoltenberg på Twitter og la til:

– Pass opp for katter og trafikken i Parkveien. God 17. mai til begge.

Artikkelen fortsetter under tweeten

Laster Twitter-innhold

Sjarmerte også statsledere

Det var etter at Stoltenberg kom hjem fra påskeferie i 2011 at han fant anda i en blomsterkasse på verandaen.

Mens Veranda bodde i statsministerens verandakasse ble hun en kjendis, og rakk i prosessen å bedåre blant andre Bill Gates og Serbias tidligere president Boris Tadic, ifølge Stoltenberg.

Statsministeren oppfordret folket til å sende inn navneforslag, og anda ble på demokratisk vis kalt Veranda. På Facebook oppfordret Stoltenberg folket til å finne et passende navn til sjarmøren, og etter flere tusen forslag, falt navnet til slutt på Veranda.

Video Statsministeren om sin nye and

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger