– Enormt engasjement rundt kontorplasser

Skjerma kontorplass, åpent landskap eller en sosial sofaløsning? Av fire forslag, var det en kontorløsning som var klart mest populær, da spørsmålet om beste kontorplass kom opp i sosiale medier.

Tre bilder av tre ulike arbeidsplasser

MULIGHETER: Christian Scheen i Skanska viser fram flere av kontorplassmulighetene i deres nye bygg i Oslo.

Foto: Privat / Skanska

Mange jobber på kontor, og det er ulikt hva slags kontorplass folk foretrekker å gjøre jobben sin ved. Rekrutteringssjefen i Skanska, Christian Scheen, la nylig ut et bilde på LinkedIn, et sosialt nettverk knyttet til forretnings- og arbeidsliv.

Bildet var av ulike sitteplasser på kontoret og teksten «hvilken arbeidsplass ville du valgt?» og engasjementet har vært stort. Innlegget har 447 000 visninger og hele 2270 kommentarer.

– Det er et enormt engasjement rundt kontorplasser, sier Scheen til NRK.

Skjermdump LinkedIn

ENGASJEMENT: Rekrutteringssjef, Christian Scheen er overveldet over engasjementet etter at han la ut innlegget på LinkedIn.

Foto: Skjermdump / LinkedIn

Flertallet vil ha skjerma plass

Kommentarene fra den uhøytidelige undersøkelsen på LinkedIn viser at folk har forskjellige meninger, men at plassen som er mest skjerma, er den best likte. 55 prosent har valgt den som deres favoritt. Det synes ikke førsteamanuensis i psykologi, Knut Inge Fostervold, er overraskende.

– Det er ikke noe rart. Folk vil gjerne ha muligheten til å skjermes når de jobber med ting som krever dyp konsentrasjon. Det å være skjerma hørselsmessig og synsmessig er en fordel. Man blir fort sliten av å være omgivelser hvor man til stadighet blir forstyrra, og det går utover konsentrasjon og hukommelse, sier Fostervold som har jobbet mye med arbeids- og organisasjonspsykologi.

Kontorplass

FAVORITTEN: Denne kontorplassen er favoritten blant brukerne på LinkedIn. Det er også den mest skjerma.

Foto: Skanska

Men tallene viser også at mange ville ha valgt flere av arbeidsplassene, og det er den løsningen bedriften selv har valgt. Etter at de flyttet inn i sine nye lokaler i Sundtkvartalet i Oslo har de et kontor med forskjellige arbeidsplasser ut ifra behov.

– Vi har tilpasset kontoret slik vi ønsker det, men også for å vise til andre hvilke muligheter som finnes, siden vi også bygger kontorer. Det handler om å møte framtidens behov for hvordan vi sitter og jobber og hvordan vi samarbeider. Ikke bare oss imellom, men også når kunder kommer innom, sier Scheen.

– Viktig for et godt liv og arbeidsliv

Førsteamanuensis Knut Inge Fostervold

VIKTIG: Omgivelser på jobben er viktig, det mener førsteamanuensis i psykologi, Knut Inge Fostervold.

Foto: Universitetet i Oslo

Fostervold mener det er viktig å legge til rette kontoret slik at de ansatte trives og at behovene til de ansatte dekkes.

– Arbeidet er en stort del av livet vårt, og at vi trives i omgivelsene på jobb gjør at vi har større sjanse til å trives i livet i generelt. Det er store individuelle forskjeller på folk trenger. For eksempel hvis du har en jobb hvor det kreves at du må snakke og diskutere med andre, vil du gjerne ha en kontorsituasjon som legger til rette for det, sier Fostervold.

Også Scheen mener derfor at valgfrihet innad i kontorbygget er veien å gå.

– For oss ble det i hvert fall mer riktig å gå over til et kontorbygg der hvor man har muligheten til å benytte seg av ulike arbeidsplasser, sier Scheen.

Kontormulighet

TOGKUPÉ: Disse båsene blir kalt togkupeer og blir mye brukt ifølge, Christian Scheen.

Foto: Skanska
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger