NRK Meny
Normal

Slik kan man bruke lønnet omsorgspermisjon

Storebrand har gitt sine ansatte lønnet permisjon for å pleie syke foreldre i seks år, slik offentlig ansatte nå krever. Lauren McCall bruker ordningen til å ta vare på sin pleietrengende mor i England.

Mavis og Lauren McCall

Lauren (innfelt) har brukt 'foreldrepleie-ordningen' til å ta vare på sin pleietrengende mor i England.

Foto: Privat / NRK

Storebrand Risebrobakken

Jan Otto Risebrobakken sier Storebrand ikke tenker på kostnadene ved lønnet permisjon til eldrepleie.

Foto: Presse / Storebrand

Et sentralt spørsmål i striden mellom partene i offentlig sektor er kravet om 10 dagers permisjon med full lønn for å pleie syke foreldre. Storebrand-konsernet har hatt ordningen siden 2006.

Kommunikasjonsdirektør Jan Otto Risebrobakken mener ordningen er godt kjent blant Storebrands rundt 1600 ansatte, og sier den blir satt pris på.

– Selv om det er ikke er så mange som bruker den, er den viktig for dem som trenger den, når de trenger den. Vår erfaring er positiv, sier Risebrobakken til NRK.

Lauren pleier sin syke mor

Lauren McCall har jobbet i Storebrand i 25 år. For tre år siden fikk moren Mavis slag. Med ett ble hverdagen vanskelig for 80-åringen, som er bosatt i Manchester.

Lauren forteller at hun deler opp omsorgspermisjonen, og legger den opp mot helger. Slik kan hun i løpet av et år ta flere turer til England for å pleie moren, som er avhengig av hjelp fra naboer eller Lauren for å komme seg ut av huset.

– Det er veldig fint å slippe å bruke hele ferien min på å reise til England for å hjelpe til med diverse innkjøp og småting.

– Sist jeg var i England tok jeg henne med på hotell og spa. Vi drakk litt vin, og jeg tror det var noe hun satte veldig stor pris, sier Lauren som forteller at moren ikke har andre familiemedlemmer som kan hjelpe henne.

Lauren tror mange norske arbeidstakere vil ha nytte av lønnet permisjon for å ta vare på eldre foreldre.

– Det er mange som har foreldre som trenger hjelp og bor et stykke unna. Det tar på hvis man må kjøre fem-seks timer for å hjelpe dem, og så skulle være på jobb dagen etter, mener hun.

Tenker ikke på kostnadene

Risebrobakken sier Storebrand ikke har statistikk over hvor mye ordningen brukes, men at fraværet registreres inn i øvrig omsorgsfravær, som Risebrobakken sier er en svært liten del av det samlede fraværet.

– Hvor mye koster denne ordningen Storebrand årlig?

– Vi tenker ikke på dette som en kostnad for oss, men noe som gir fleksibilitet til ansatte som må utføre omsorgsoppgaver ved siden av jobben. Vi er en kunnskapsbedrift, og det er ikke alltid man trenger å være på kontoret hele dagen, så lenge man får oppgavene gjort, sier Risebrobakken.

Han forklarer at en av årsakene var at konsernet innførte ordningen, var at ansatte i ferier og på fritiden slet seg ut med omsorgsarbeid.

– Vi er erfarte at det var vanskelig for dem som måtte utføre både jobb – og omsorgsarbeid. Ansatte kom tilbake etter ferier og var slitne, sier Risebrobakken.

Nærmere 30 000 klare til å streike

Meklingsfristen for partene i offentlig sektor går ut ved midnatt. Dersom partene ikke blir enige, er 28 000 lærere, politifolk, helse- og omsorgsarbeidere, tollere og parkeringsvakter klare til å streike, og dermed lamme deler av offentlig sektor.

Dette fordi man ikke er fornøyd med dagens ordning, som gir rett til ti dagers ulønnet permisjon for å pleie eldre.

Risebrobakken innrømmer at ordningen kan være mer hensiktsmessig for ansatte i Storebrand, enn blant ansatte i enkelte av yrkene som nå truer med streik.

– Arbeidsplasser er forskjellige: For en lærer er det essensielt å være i klasserommet for å undervise, og en sykepleier må være på plass ved sykehjemmet for å pleie noen, sier Risebrobakken.

Han vil likevel ikke advare noen mot å innføre ordningen.

– Dette er vurderinger den enkelte bedrift må gjøre, jeg tror det kan være nyttig for mange, mener Risebrobakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger