Hopp til innhold

– En klok beslutning av Høybråten

KrF-nestor Ingebrigt Sørfonn mener det er klokt av Dagfinn Høybråten å trekke seg som KrF-leder. – Det er fornuftig med en ny og uthvilt leder som kan ta fatt på arbeidet, sier Sørfonn.

 Ingebrigt Sørfonn

KrF-veteran Ingebrigt Sørfonn mener det er fornuftig at partiet får en ny leder fra våren.

Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

Han begikk nærmest et karakterdrap på Høybråten i Aftenposten i dag, der han bekreftet at partilederen skaper mistrivsel, skjeller ut folk og har raseriutbrudd.

I avisintervjuet sa Sørfonn klart at han ønsket en ny partileder. Samme dag ble det klart at det er nettopp det som vil skje.

– Fornuftig med ny leder

– Det er en klok beslutning. Dagfinn Høybråten har lagt ned en enorm innsats for Kristelig Folkeparti, han har ikke spart seg, roser Sørfonn.

– Han har nå sittet som leder i snart sju år, og da er det lov til – med god samvittighet – å ta litt mer hensyn til seg selv, og ikke minst til familien sin. Men det er en klok beslutning også med tanke på det arbeidet fremover med å få Kristelig Folkeparti frem og opp. Da er det fornuftig med en ny og uthvilt leder som kan ta fatt på det arbeidet.

Han tror ikke den krasse kritikken fra verken ham eller andre den siste tiden, er det som gjør at Høybråten ikke lenger vil sitte ved KrF-roret.

– Jeg kjenner Dagfinn Høybråten så godt at jeg tror ikke det har spilt noen stor rolle. Jeg tror neppe at dette er impulshandling ut fra den kritikken som har kommet nå.

– Må få KrF til å sprudle

KrF har i lengre tid slitt med elendige meningsmålinger. Den nye lederen får et svært vanskelig utgangspunkt. I Dagbladets meningsmåling i dag får KrF en rekordsvak oppslutning på 3,2 prosent.

– Vi har et parti som sliter betydelig og ligger og vipper på sperregrensen. Hovedutfordringen for en ny leder blir å samle, skape ny optimisme og få KrF og KrF-erne til å sprudle, sier Sørfonn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ