NRK Meny
Normal

– En av de groveste sakene i norsk rettshistorie

Den erfarne krimreporteren til Aftenposten, Frode Sætran, har fulgt den omfattende overgrepssaken tett siden første rettsdag. Han beskriver saken som en av de groveste i norsk rettshistorie.

Aftenposten-journalist

FULGT SAKEN TETT: Aftenposten-journalist Frode Sætran har fulgt overgrepssaken siden tiltalen ble kjent.

Foto: Emrah Senel / NRK

– Det er fordi personene på tiltalebenken sprenger grenser. De forgriper seg på sine egne barn, publiserer sine egne overgrep og bytter i sine miljø, hvor egenprodusert overgrepsmateriale gir anseelse og respekt, sier Sætran til NRK.

Forrige uke startet den omfattende overgrepssaken i Drammen tingrett, og saken fortsatte torsdag. Til sammen fem personer er tiltalt for blant annet grove overgrep mot spedbarn ned til tomånedersalderen. Overgrepene ble også filmet og distribuert.

En av de tiltalte har erkjent å ha begått overgrep mot sin egen sønn på to måneder og filmet det. Filmen ble oppdaget av politiet på mobiltelefonen til en av de to tiltalte kvinnene.

Kripos kommenterer overgrepssaken

SE INNSLAGET: Assisterende sjef i Kripos, Vigleik Antun og Annett Berntsberg Eck, medlem i Stortingets Kompetansegruppe for utsatte og pårørende, kommenterer overgrepssaken på Dagsrevyen.

– Gir oss et innblikk i pedofiles muligheter på nettet

Sætran forteller at det har vært utfordrende å balansere etikken i dekningen av overgrepssaken, men at det likevel er viktig å fortelle hva de grove forholdene dreier seg om – uten å gå i detaljer.

– Forholdene gir oss et innblikk i pedofiles muligheter på nettet. Pedofile kan opptre på nettet og ha mulighet til å komme i kontakt med hverandre, men de blir også mer synlige med nettaktiviteten. Og noen ganger blir de avslørt – gjennom overgrepsvideoer- og filmer som de deler - som i denne saken, sier journalisten.

Tiltalen legger vekt på at handlingene er begått av foreldre, ved gjentatte anledninger og at de er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte. Beslaglagte videoer som blir lagt frem for retten denne uken er en sentral del av etterforskningsmaterialet i den svært alvorlige saken.

Hevder han sto i gjeld til en annen pedofil

SE VIDEO: En av de tiltalte i overgrepssaken i Drammen hevder han aldri hadde voldtatt sin to måneder gamle sønn sin, dersom ikke en av de medtiltalte hadde bedt ham om det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger