– Du skal ikke få lov til gjøre dette mot noen andre

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (NRK): Etter flere kritiske spørsmål fra Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen henvendte voldsofferet seg direkte til sin tidligere samboer.

Tegning av Ndure i retten

STERKE FØLELSER: Kvinnen i begynnelsen av 20-årene (t.v.) fortalte at Jaysuma Ndure (i midten) skal ha utøvet vold mot henne ved flere anledninger. Til venstre for Ndure er forsvarer Mette Yvonne Larsen, til høyre medforsvarer Inga Laupstad.

Foto: Esther Maria Bjørneboe / Tegning

ndure

SPRINTESS: Jaysuma Ndure har norsk rekord på både 100 - og 200 meter.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sprinteren Jaysuma Ndure møtte mandag i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for flere tilfeller av vold mot sin tidligere samboer. I flere timer fortalte kvinnen i 20-årene om flere voldsepisoder, og hvordan «Jays» endret karakter kort tid etter at de to ble samboere.

Etter en lang dag i vitneboksen henvendte kvinnen seg på et tidspunkt direkte til mannen hun tidligere bodde med.

– Det er greit at du har gjort det mot meg. Men du skal ikke få gjøre det mot noen andre, det jeg har vært gjennom. Det er helt umenneskelig, sa fornærmede gjennom tårene.

Bitemerke på kroppen til Jaysuma Ndure

OMSTRIDT: Ndures forsvarere mener dette bildet beviser at Ndure ble bitt av samboeren forut for den siste voldsepisoden, 8. november 2014.

Foto: Privat / NRK

Fornærmede fortalte blant annet at hun har utviklet post-traumatisk stress som følge av forholdet, og mener dette er noe av grunnen til at hun tidvis slet med å huske detaljer om voldsepisodene.

– Må få fram om vi kan tro på dette

Forsvarer Mette Yvonne-Larsen sier at Ndure mener det er påfallende at kvinnen ikke husker mer av voldsepisodene. Flere ganger under kvinnens forklaring ristet Ndure på hodet, og kom med kommentarer til sin forsvarer.

– Han blir veldig oppgitt over at fornærmede husker veldig dårlig, og at hun får betydelig hjelp til å huske ting som han ville forventet at hun husket, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

Larsen påpekte blant annet i retten at kvinnen har forklart seg forskjellig om en voldshendelse, og hvorvidt hun ble dyttet med en eller to hender. På et tidspunkt reagerte også dommer Jeanette Westlund Hegna på Larsens fokus på detaljer.

– Fornærmede må få lov til presisere hva som har skjedd.

Dette fikk forsvareren til å ta til motmæle.

– Hun må få si hva hun vil. Min jobb er å få frem om dette er noe man kan tro på, parerte Larsen.

Aktor Camilla Ek Sørensen (th) og bistandsadvokat Siv Hallgren

I RETTEN: Politiadvokat Camilla Ek Sørensen og bistandsadvokat Siv Hallgren.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Hevder Ndure ble bitt

Larsen leste også opp flere SMS-er, som forsvareren mener viser at den fornærmede kvinnen bidro til kranglene med friidrettsutøveren. Enkelte av SMS-ene hadde et til rasistisk innhold.

Dette la heller ikke kvinnen skjul på, og omtalte dette som en måte å ta til motmæle på.

– Jeg har vært kjempefrekk mot ham på SMS. Jeg har sagt de mest forferdelige ting, det innrømmer jeg. Det har vært min måte å være slem på. Da visste jeg også hva som kom når han kom hjem.

Forsvareren har sammen med Ndure anmeldt den tidligere samboeren for vold. Denne saken har senere blitt henlagt. I retten mandag viste Larsen til et bilde, som hun mener er bevis for at Ndure ble bitt av samboeren før han ble pågrepet 8. november 2014.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger