NRK Meny
Normal

– Dette er et angrep på demokratiet

Krf-leder Knut Arild Hareide mener at Krekar sine drapstrusler mot Bondevik er et angrep på det norske demokratiet.

Knut Arild Hareide KrF

Knut Arild Hareide i KrF sier at han tar truslene mot sin partikamerat svært alvorlig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ifølge lydopptak som ble frigitt i kveld har Mulla Krekar i helgen kommet med dødstrusler mot tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

Dagens partileder i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, ser på trusselen som et angrep på hele det norske demokratiet.

– Det synes jeg er en veldig alvorlig trussel. Jeg reagerer veldig sterkt på det. Tidligere statsminister Bondevik har hatt en veldig viktig rolle i vårt land. Og hans funksjon som statsminister så er klart en trussel mot han også en trussel mot vårt demokrati, sier Hareide til NRK.

Mener Bondevik har stor innflytelse

Mullah Krekar

Mulla Krekar har opplevd en ny mediestorm de siste dagene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Av lydopptakene skal det ha fremgått at Krekar tror Bondevik har en ledende politisk rolle i ledelsen av landet og at Krekar derfor skal ha truet Bondevik med døden, ifølge VG.

– Jeg synes det er veldig alvorlig at toppolitikere som har gjort viktige oppdrag for vårt folk, opplever å få den type trusler. Det bidrar til å skape en veldig uoversiktlig situasjon, sier Hareide.

– Det er alltid veldig ubehagelig å få denne typer trusler. Spesielt i en slik alvorlighetsgrad. Det er med på å skape usikkerhet og bekymring.

Håper det ikke får konsekvenser

– Er dette også et angrep på KrF?

– Jeg vil ikke si at det er et angrep på partiet, for jeg tror vi snakker med om Bondevik i rollen som tidligere statsminister, sier Hareide.

– Frykter du at trusselen skal skape konsekvenser for Bondevik sitt arbeid med Oslo-senteret for fred?

– Jeg håper ikke det. Og vi har jo heldigvis fagfolk som følger dette, blant annet PST. Og nettopp freds- og forsoningsarbeid er desto viktigere i tiden vi lever i nå.

Mulla Krekar ble i dag pågrepet i sin leilighet på Tøyen på grunn av de nye truslene. Bare for en dag siden ble Krekar dømt til 5 års fengsel for tidligere trusler mot Erna Solberg.

Krekar skapte også overskrifter i går kveld, da han gikk til fysisk angrep på TV 2 sitt kamerateam.

Video Her blir Krekar pågrepet

Her blir Krekar pågrepet i sin leilighet på Tøyen tidligere i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger