Hopp til innhold

– Det har vært aktivitet og dialog

Det har vært kontakt mellom partene i Norwegian-streiken, bekrefter Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud. Nå leter de etter en løsning som kan få en slutt på streiken, som også i dag rammer over 30.000 passasjerer.

Norwegian

Streiken treffer Norwegian hardt fortsetter å ramme rundt 35.000 passasjerer også torsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det har ikke vært forhandlinger mellom pilotene og Norwegian-ledelsen på mange dager og de har anklaget hverandre for å ikke ville møtes om saken.

Men natt til torsdag har det altså vært kontakt, bekrefter fagforeningen Parat.

– Det har vært aktivitet og dialog i natt, men jeg kan dessverre ikke si mer enn det. Det er ikke noen løsning så langt. Løsningen må vi finne med selskapet og det skal vi fortsette dialogen med selskapet om i dag, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NRK torsdag morgen.

Vil tilbake til normalen

Skjæggerud sier flygerne er positive til å finne en løsning, sammen med flyselskapet.

– Det som er viktig for oss er å fortsette aktiviteten og dialogen og lete etter løsningen slik at vi får en avslutning på streiken så fort som mulig, fortsetter han.

– Har det vært en bevegelse i bestrebelsene på å få en ende på streiken?

– Det klart når det er dialog, så prates det og diskuteres det også ting, sier Skjæggerud.

«Partene står langt fra hverandre»

Ledelsen i Norwegian holder også kortene tett til brystet angående kontakten som har vært mellom partene i natt.

– Det har vært kontakt, noe mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Han sier det er for tidlig å si om Norwegian vil ta noen nye initiativer overfor Parat torsdag.

– Vi har vært tydelige på det hele uken, at vi ved flere anledninger har forsøkt å få Parat og fagforeningene til å sette seg rundt samme bord som oss for å diskutere hvordan vi felles kan komme ut av denne konflikten, sier han.

Til nyhetsbyrået Reuters sier imidlertid Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik at partene fortsatt «står langt fra hverandre».

Kravene gjelder fortsatt

Parat har de siste dagene vært tydelige på at de krever en «reell» arbeidsgiver, likeverdige avtaler for alle selskapets piloter i Skandinavia og felles karrieremuligheter for alle pilotene i konsernet.

Er det noen absolutte krav dere må ha for å avslutte streiken?

– Det er ikke tvil om at avtale med reell arbeidsgiver er det som er viktig for medlemmene våre, og er nok også et sentralt punkt i den aktiviteten og dialogen som pågår og har vært, sier Skjæggestad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ