– Det er viktig å stå samlet

Den europeiske transportarbeiderføderasjon sier de vil gå til aksjon mot Norwegian om selskapet leier inn piloter fra andre land ved en eventuell streik.

Francois Ballestero

Politisk sekretær François Ballestero i EFT, varsler sympatiaksjoner for Norwegian-ansatte.

Foto: European Economic and Social Committee

– Vi kommer til å støtte våre kolleger som er organisert i Parat dersom det blir nødvendig. Nå er det jo fortsatt et håp om at partene blir enige til midnatt, sier politisk sekretær François Ballestero i Den europeiske transportarbeiderføderasjon (ETF), til NRK.

Forbundet representerer både piloter, kabinansatte og lufthavnarbeidere over hele Europa. Nå mener de det er viktig å støtte de ansatte i Norwegian som kan gå ut i streik allerede i helgen.

– Kravene de ansatte kommer med er helt grunnleggende. Det bør ikke være vanskelig å tilby dem en ordentlig tariffavtale med hovedselskapet til Norwegian, mener Ballestero.

Norwegian er forberedt på å leie inn flygere fra Europa dersom 70 av deres piloter går ut i streik fra og med i morgen. Pilotenes fagforening, Parat mener dette er streikebryteri. Dersom Norwegian leier inn flygere fra andre land ved en eventuell streik varsler ETF at de vil sette i gang sympatiaksjoner.

– Vi kommer til å be våre medlemmer rundt i Europa om hjelp. Hva konkret det kommer til å være, er vanskelig å si, men vi vil prøve å ramme flyselskapets daglige drift i andre land. Det skal koste å være rammet av streik, sier Ballestero.

– Passasjerene viktigst

Norwegian er ikke bekymret. De mener at selskapet er på trygg juridisk grunn når de forbereder seg på å sette inn flygere fra sine datterselskaper i Finland og Spania. For dem er det viktigste at passasjerene kommer seg frem.

– Når datterselskapet vårt ikke kan levere de tjenestene som de gjør til vanlig er det helt naturlig for oss at vi ber om å få de tjenestene levert ifra andre selskaper i Norwegian-familien, sier Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.

Det er ikke første gang forbundet offisielt støtter Parat. Under streiken i fjor hvor én kabinansatt ble tatt ut i streik var EFT tydelige på at ville støtte sine europeiske kolleger.

Les også: – Flere Norwegian-piloter tjener mer enn Bjørn Kjos

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger