Forsvarer om kontantbeløp: – Det er mye som kan mystifiseres

Eirik Jensens kjøp og salg av biler er noe av grunnen til at den korrupsjonssiktede politimannen kunne sette inn over 300.000 kroner i kontanter på sin konto, ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen.

Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen

Jens-Ove Hagen forsvarer Eirik Jensen. Han synes ikke det er unaturlig at Jensen satte inn over 300.000 kroner i kontanter på en bankkonto over fire år.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Etterforkningsleder i Spesialenheten Liv Øyen

Etterforskningsleder i Spesialenheten, Liv Øyen, bekrefter overfor NRK at de over 300.000 kronene i kontantene er en del av det som gir grunnlag for videre undersøkelser av Jensens økonomi.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

I den siste fengslingskjennelsen mot Eirik Jensen, kommer det fram at politimannen satte inn rundt 303.000 kroner i kontanter på en bankkonto over fire år. To av innskuddene ble gjort dagen etter at Jensen møtte den narkosiktede bærumsmannen Gjermund Cappelen, som hevder informasjon fra Jensen gjorde det mulig å smugle store mengder hasj til Norge over flere år.

Jensens forsvarer, Jens -Ove Hagen, sier til NRK at det finnes en naturlig forklaring på kontantinnskuddene.

– Først vil jeg si at det er mye som kan mystifiseres. Det gir vel en 70.000 kroner i året, som han har satt inn. Han har forklart i til sammen 15 timers avhør til Spesialenheten at han har solgt og kjøpt biler opp gjennom årene. Det har han tjent en liten slant på stort sett hver gang.

Hagen har tidligere forklart at Jensen i tillegg til å kjøpe biler, også har kjøpt motorsykler, som han har reparert og solgt videre mot fortjeneste.

– I tillegg er han utdannet dykker, og har hatt andre inntektskilder. I det hele tatt forekommer det meg å være svært lite mistenkelig at han har satt inn penger på sin egen konto, sier Hagen til NRK.

– Hadde ikke satt det inn på egen konto

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten bekrefter overfor NRK at kontantbeløpet er en del av mistankegrunnlaget mot Jensen. Forsvarer Hagen sier til NRK at han ikke kan bekrefte at det ble gjort to innskudd dagen etter et møte med Cappelen.

– Jeg husker ikke de datoene. Men da vil jeg minne om at han selv har forklart at han har fått tilbakebetalt lånet han har ytt til Cappelen. Sånn sett ville ikke det være bemerkelsesverdig, eller mistenkelig, sier Hagen.

Jensen har forklart at en pengeoverlevering på rundt 30.000 kroner fra Cappelen var tilbakebetaling av et lån fra Jensen. Forsvareren sier videre at måten Jensen har foretatt kontantinnskuddene på, tyder på at det ikke ligger noe mistenkelig bak.

– Jensen bekrefter at han har foretatt samtlige innskudd selv, i nærheten av der han bor. Jeg har såpass tiltro til en mann med mer enn 30 års ganske spesiell polititjeneste, at om det er mistenkelige penger, setter han det i alle fall ikke inn på sin egen bankkonto, sier Hagen.

I kjennelsen fra 20. mai kommer det også fram at det ble funnet 34.000 kroner i veggen hos Jensen. Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten bekrefter at funnstedet er en del av mistankegrunnlaget mot Jensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eirik Jensen

Eirik Jensen skal ha oppbevart flere titalls tusen kroner hjemme hos seg selv, og satte inn over 300.000 kroner på en bankkonto over fire år. Ingen av delene er unaturlig, mener forsvarer Hagen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Endelig er noen enig med meg!

Hagen viser til Jensens forklaring på hvorfor han hadde penger liggende hjemme. I et intervju med TV 2, som ble sent torsdag, sa Jensen at han alltid hadde et kontantbeløp liggende hjemme, i tilfelle han måtte reise raskt og ikke ville legge igjen kredittkortspor.

– Dette forklarte Jensen seg om senest i går. Dette er også en forklaring tingretten finner troverdig, påpeker Hagen.

Han merker seg også at tingretten i kjennelsen påpeker at bare enkelte av tingene den narkosiktede Gjermund Cappelen har forklart, lar seg bekrefte av ytterligere undersøkelser.

– Endelig er det noen som er enig med meg. Det har vært ganske sensasjonelle oppslag i TV-medier og dagspressen siden Jensen ble pågrepet. Ikke minst har de uhyrlige påstandene fra Cappelen og hans forsvarer fått uforholdsmessig stor plass. Nå begynner retten å dele mitt synspunkt om at det er ganske tynt, det hele, sier Hagen.

Jensen har hele tiden nektet straffskyld for grov korrupsjon, og sa i TV 2-intervjuet torsdag at han ikke tror han blir dømt.

– Jeg er faktisk ikke dømt for dette. Jeg kommer ikke til å bli det. Jeg er optimist, og jeg vil krige videre, sa Jensen til TV 2.

SISTE NYTT

Siste meldinger