NRK Meny
Normal

– Det er en svekket regjering

Knut Arild Hareide sier dette er den første og eneste muligheten regjeringen har for å rette opp den feilinformasjonen regjeringen har gitt Stortinget etter 22. juli.

KrF-leder Knut Arild Hareide

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er en svekket regjering som møter Stortinget.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

I Aftenposten fremkommer det at regjeringen feilinformerte Stortinget da den 11. november i fjor redegjorde for hva som gikk galt 22. juli.

– Det er alltid alvorlig konstitusjonelt når en regjering har feilinformert Stortinget. Samtidig må vi være klar over at regjeringen trolig ikke satt med bedre informasjon. Da er dette første og eneste mulighet til å rette dette opp overfor Stortinget, sier Knut Arild Hareide (KrF) som også ledet Stortingets 22. julikomité.

– En svekket regjering

Han sier han forventer at denne problemstillingen blir tatt opp i dagens redegjørelse.

– Hvordan er din tillit til statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen?

– Det er en svekket regjering for denne saken er alvorlig.

– Hvor god tid har regjeringen til å gjøre noe konkret med det som ble avdekket i kommisjonsrapporten?

– Det haster.

Avviser alle spekulasjoner om Jens

Helga Pedersen

Helga Pedersen (Ap)

Foto: NRK

Parlamentarisk leder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet sier statsminister Stoltenberg hele tiden har uttrykt ønske om å få alle svar om hva som skjedde 22. juli.

– Jeg vil ikke være med på å trekke den typen bastante konklusjoner om det som har vært sagt tidligere i Stortinget, sier Pedersen.

Hun avviser også alle spekulasjoner om at Stoltenberg eventuelt kan komme til å trekke seg på grunn av rapporten fra 22. julikommisjonen.

– Det er en helt uaktuell problemstilling, og jeg må si at jeg forundrer meg over spekulasjonene om at dette har vært et tema i Arbeiderpartiet. Det har det overhode ikke. Jeg har ikke møtt en eneste tillitsvalgt, eller i sentrale organer i partiet, sier Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger