Hopp til innhold

– Bortreist å hjelpe oljenæringa

Milliardær og investor Jens Ulltveit-Moe mener det vil være helt tullete av regjeringa å hjelpe en oljesektor på full fart nedover.

Regjeringen lovte forenkling og bedret rammevilkår for næringslivet. Men Jens Ulltveit-Moe merker ingen forskjell på denne regjeringen og den forrige.

Samfunnstopper fra politikk og næringsliv er i dag samlet på NHOs årskonferanse i Operaen. Se intervjuet med investor Jens Ulltveit-Moe i Politisk kvarter.

– Vi kan ikke satse på en energikilde som på sikt gjør kloden ubeboelig.

Investor Jens Ulltveit-Moe har tidligere vært tungt inne i oljesektoren. Onsdag falt oljeprisen til under 50 dollar fatet for første gang siden finanskrisen i 2009. Likevel mener en av Høyres «rike onkler» at regjeringa ikke bør komme med en utstrakt hånd til næringa.

– Det vil være helt bortreist å øke innsatsen på oljesektoren nå. Det er det stikk motsatte av det verden trenger. Olje og gass er viktig et tiår eller to til, men det ødelegger jo verden.

Skuffa over den blåblå regjeringa

Ulltveit-Moe er på plass på NHOs årskonferanse sammen andre samfunnstopper og næringslivsledere. I Politisk kvarter, som i dag ble sendt fra konferansen i Operaen, ga han tydelig uttrykk for at han ikke er fornøyd med Solberg-regjeringas miljøsatsing.

Følg direktesendingen fra Operaen:

NHOs årskonferanse

– Jeg hadde ventet mer på miljøsiden. Det var en stor skuffelse at det ikke var med da de blåblå kom med sine prioriteringer. Heldigvis holder de nå på å rette opp kjerringa, mener Ulltveit-Moe som tror millionen han ga i valgkamp-støtte til Høyre til slutt vil vise seg å være vel anvendte penger.

Nå betaler han litt mindre i formueskatt og han er fornøyd med de varslede endringene i arbeidslivet.

– Vikardirektivet viser at regjeringa er villig til å se på det rigide arbeidslivet vi har, og det trenger vi veldig med den store omstillinga i energisiden som nå kommer.

Mener olja i nord blir verdiløs

Milliardæren er ikke i tvil om at det vil komme store endringer, og avlyser oljeeventyret i nord.

– Vi driver jo med olje for å tjene penger, nå taper vi penger. Selskap som ser på om de skal bygge ut i Barentshavet trenger det dobbelte av dagens oljepris. Så før oljeprisen kommer sterkt opp vil man ikke en gang se på det.

– Bør man sette på pause all letevirksomhet i nord?

– Markedet har satt på pausen, og pausen blir veldig viktig. Når og hvis oljeprisen kommer opp igjen, kommer utbyggingen så sent. Da er det rett og slett ikke behov for denne oljen. Dette blir ressurser i bakken som er verdiløse.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ