NRK Meny
Normal

– Han gjentok flere ganger at «dette er noe du vil»

OSLO TINGRETT (NRK): En av kvinnene som ifølge tiltalen ble voldtatt av den voldtektsdømte TV-danseren, forteller at han lo av henne da hun gjorde motstand.

Aktor Guro Hansson Bull og forsvarer Djordje Borojevic i Oslo tingrett

Aktor Guro Hansson Bull og forsvarer Djordje Borojevic i Oslo tingrett. Det er satt av tre uker til saken.

Foto: Anders Brekke / NRK

Den 35 år gamle kvinnen forklarte seg i Oslo tingrett onsdag. Tiltalte fikk ikke være til stede.

Kvinnen jobbet sammen med tiltalte i Malaga-området i Spania i 2013. Hun forteller at de jobbet sammen i et par uker, og at de bare var sammen tre ganger utenfor jobb.

– Han var en hyggelig mann, vi tullet mye. Det var ikke noe alvorlig, men han flørtet veldig mye. Det var flere ganger jeg sa at det var gøy å tulle, men at det ikke hadde noen betydning. Det var han enig i, sier hun.

Hun forteller om en episode da tiltalte var hjemme hos henne og ga henne en nakkemassasje fordi hun hadde migrene.

37-åringen skal ha hevdet at han utdannet seg til fysioterapeut. Han fortalte også at han var kjendis og har vært på TV, forteller kvinnen. Før han gikk, skal han ha tatt henne på brystene.

Kvinnen forteller at hun var litt urolig i nærheten av 37-åringen. Han fortalte at han var anmeldt for voldtekt i Norge, men fastholdt at anklagene var falske. En venninne av kvinnen skal ha forsikret henne om at han ikke var farlig.

– Han virket ikke som den typen. Men jeg følte meg usikker på ham, han var litt pågående, sier hun.

Les: TV-danseren: – Hun virket veldig frempå
Les: Skal ha voldtatt mens han ventet på voldtektsdom

– Ble hånlig og hardhendt

Da kvinnen var på besøk hos tiltalte, var det for å se en film. 37-åringen skal ha sagt at han bare hadde internettdekning på soverommet, og at de måtte se film der. Han skal også ha bedt henne om å ta av seg buksa for å ikke få støv i senga.

Kvinnen sier hun sa ettertrykkelig fra om at hun hadde kjæreste og at hun kun var der for å se film.

– Han var like hyggelig som alltid, og prøvde å gjøre det litt morsomt, sier hun.

Hun forteller at 37-åringen forsøkte å ta på henne flere ganger, men ble avvist.

– Så begynte han igjen, og da var toneleiet forandret helt. Det var ikke så hyggelig lenger, det var litt mer hardhendt. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, jeg var litt redd for å gjøre for mye motstand. Jeg sa jeg ville hjem. Han ble litt mer hånlig, og sa at dette var noe jeg ville, sier hun.

– Det var noe mørkt som kom over ham

Kvinnen forteller at hun var redd for å gjøre motstand, men at hun forsøkte å vri seg unna flere ganger.

– Jeg begynte å gråte og sa at jeg ikke ville. Da bare lo han av meg. Jeg prøvde å si at jeg hadde kjæreste, men det hjalp ikke. Han sa: «Hvis det hadde vært seriøst mellom dere, ville du ikke vært her nå. Dette er noe du vil,» forteller hun.

Han skal ha gjentatt flere ganger at dette «var noe hun ville».

– Det var noe mørkt som kom over ham. Det er vanskelig å forklare. Etterpå var det som om ingenting hadde skjedd, sier hun.

Kvinnen sier hun har slitt med angst og skyldfølelse i ettertid, og at det tok tid før hun lot seg overtale av venner til å anmelde saken. Hun har vært sykmeldt siden mai.

Tiltalte forklarer seg om episoden på slutten av dagen eller torsdag. Han har nektet straffskyld for alle voldtektene.

Dømt for to voldtekter

Mannen har tidligere drevet et eget eventbyrå og har hatt en rekke jobber i eventbransjen, blant annet danset på TV for NRK og TV2. Mannen skal ifølge aktor ha brukt jobben til å komme i kontakt med flere av kvinnene.

Mannen sitter allerede i fengsel dømt for to andre voldtekter. Danseren ble pågrepet i mai 2013, og varetektsfengslet måneden etter. To av voldtektene skjedde mens den forrige rettssaken pågikk, ifølge tiltalen.

Les: Voldtektsdømt TV-danser siktet for nye overgrep
Les: Voldtektsdømt TV-danser tiltalt på nytt

37-åringen erkjenner ikke straffskyld for voldtektene, men erkjenner at han har oppbevart narkotika.

– Det er flere av kvinnene han aldri har møtt. Det er forskjellig oppfatning av hva som har skjedd, sa forsvarer Djordje Borojevic til NRK tirsdag.

Danseren er også tiltalt for å ha mishandlet sin tidligere samboer fysisk og psykisk over åtte måneder. Dette erkjenner han ikke straffskyld for i retten.

Han mener fortsatt han er uskyldig dømt for de to første voldtektene, og har anket til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger