NRK Meny
Normal

– Bare flaks at det ikke gikk verre

Det var en sørafrikansk diplomat som natt til søndag kjørte inn i bilen til en kvinne (28) på Frogner i beruset tilstand. Kvinnen var på vei hjem fra jobb da hun ble påkjørt.

Ulykke mellom ambassadebil og personbil Frogner Oslo

TOTALVRAK: Firmabilen til den 28-årige kvinnen (bak) ble totalvraket etter at en ambassadeansatt kjørte på henne i fylla på flukt fra politiet. Ambassadebilen foran.

Foto: Fredrik Hove

NRK får bekreftet at personen som i beruset tilstand kjørte på bilen til helsearbeideren, er ansatt ved Sør-Afrikas ambassade.

Ulykken skjedde da en politipatrulje på vei til et annet oppdrag tilfeldigvis havnet bak ambassadebilen. Da politiet satte på blålys og sirene for å komme forbi, satte bilen overraskende opp farten og la seg over i motsatt kjørebane.

Ifølge politiet nektet mannen etterpå å avgi en utåndingsprøve.

Krasjet ambassadebil

VRAKET: Bilen som var med i kræsjet står nå tildekket utenfor en adresse i Oslo.

Foto: Daniel Laabak

Fikk brudd i hoften

Kvinnen som ble påkjørt er helseutdannet og hadde nattevakt på Aleris-klinikken i Fredrik Stangs gate på Frogner. Hun var på vei hjem fra et oppdrag da ulykken skjedde.

Erik Sandøy

REAGERER: Administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy.

Foto: Aleris

– Det er bare flaks at dette ikke gikk verre, sier administrerende direktør i det private helseforetaket Aleris Omsorg Norge, Erik Sandøy.

Få hundre meter fra klinikken ble hun påkjørt av ambassadebilen front mot front.

– Bilen er totalvrak

– Bilen er totalvrak, og hun måtte skjæres ut av bilen. Hun har trykkskader på indre organer og brudd i hoften. Heldigvis er det ikke fare for liv. Men dette kunne ha gått veldig ille, sier Sandøy.

Aleris Omsorg er i kontakt med jenta og hennes familie, som ikke vil uttale seg til pressen på nåværende tidspunkt.

Sandøy sier de vil politianmelde saken. Men siden Wien-konvensjonen sørger for at alle ansatte ved ambassader har diplomatisk immunitet, kan mannen ikke straffeforfølges i Norge.

– Det er greit at det finnes internasjonale regelverk for dette, men jeg regner med at dette følges opp av denne personens ambassade. Ingen skal ha immunitet mot den slags oppførsel, sier Sandøy.

Laster kart, vennligst vent...

KORT AVSTAND: 28-åringen var på vei tilbake til Aleris-klinikken da hun ble påkjørt av ambassadebilen.

– Bør sende sjåføren hjem

UD sier til NRK at de kommer til å kalle inn ambassadøren inn på teppet – så tidlig som i morgen. Utenriksdepartementet kan oppfordre den aktuelle ambassaden om å sende vedkommende hjem.

Sandøy mener det vil være naturlig i denne saken.

– Jeg vil tro at hverken vi i Norge eller ambassaden er tjent med å ha ansatte med denne typen adferd som setter andres liv i fare.

Prøvde å stikke av

– Personen trodde sikkert det var han vi var ute etter, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo-politiet til NTB.

Føreren av bilen ble hentet av sin egen ambassade. En passasjer i bilen løp fra stedet, ifølge VG.

Skiltet på ambassadebilens front skal ha blitt fjernet etter ulykken, men NRK får altså bekreftet fra flere hold at personen var ansatt ved Sør-Afrikas ambassade.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger