NRK Meny
Normal

– Bankene presset til å hjelpe SAS

Kraftig press fra finansdepartementet har tvunget store banker til å forlenge milliardlån til SAS, melder den svenske avisen Dagens Industri. DNB skal være en av bankene som låner penger til SAS.

SAS-fly

Den svenske staten skal ha presset storbanker til å forlenge milliardlån til SAS, melder en svensk avis.

Foto: KAREN BLEIER / Afp

Ifølge avisen Dagens Industri skal massivt trykk fra det svenske finansdepartementet ført til at store banker har forlenget lån som utløper i juni, på til sammmen 4,7 milliarder svenske kroner.

Klarsignalet fra bankene skal ha kommet like før den planlegte fremleggelsen av 3. kvartalstallene torsdag morgen. Men i en børsmelding fra selskapet utsettes fremleggelsen av resultatet for 3.kvartal til senest 12. november.

På grunn av den vanskelige finansielle situasjonen til SAS skal bankene satt seg på bakbena, og vegret seg for å låne ut mer penger til det kriserammede flyselskapet.

LES OGSÅ: SAS-kutt og Norwegian-satsing på samme dag

LES OGSÅ: - SAS vil selge bakketjenesten

DNB med som långiver

Bare Handelsbanken skal ha nektet å forlenge lånene, til tross for press fra finansdepartementet. DI.se skriver at Nordea tar over Handelsbankens låneengasjement.

Også DNB skal være med blant långiverne, skriver avisen. Det vil ikke DNB bekrefte overfor NRK.

– Det jeg kan si er at generelt er vår eksponering mot flybransjen veldig begrenset. Vi kan verken bekrefte eller avkrefte kundeforhold, sier konserndirektør Trond Bentestuen.

En forutsetning for at lånene skal forlenges skal være at selskapet lykkes med å forhandle frem innsparinger på 3 milliarder kroner.

LES OGSÅ: – Ikke aktuelt med lønnskutt i SAS

Tvunget til å offentliggjøre tall før planlagt

Allerede for halvannen uke siden ble det kjent at SAS tjente 568 millioner kroner før skatt i 3. kvartal.

Selskapet ble i praksis tvunget av børsen i Stockholm til å legge frem informasjon om selskapets finanser, etter massive rykter i markedet.

Børsen fryktet at noen hadde mer informasjon enn andre, og all handel med SAS-aksjer ble stanset.

LES OGSÅ: SAS varsler 568 millioner i pluss

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger