Eyvind Hellstrøm
, som en konsekvens av en langvarig konflikt mellom ham og hovedaksjonær Christen Sveaas.I går ble det klart at
til nyttår.– Vi som jobber her er som en familie. Når selve kjernen forsvinner, er det naturlig at alle andre også går, sa restaurantsjef Niklas Johansson til DN i går.
- Les også:
Vil ikke svare med samme mynt
Investor og matentusiast Christen Sveaas kom inn på eiersiden i 1996 da Bagatelle var i en vanskelig økonomisk situasjon.
– Investeringen i Bagatelle ble gjordt fordi Eyvind ba om hjelp og investeringen var og er en investering i kjærligheten til god mat og norske råvarer, sier Sveaas.
Hellstrøm mener de ansatte ikke har fått ta del i suskessen til restauranten. Han mener også at Sveaas har stukket kjepper i hjulene for ham i jakten på tre stjerner i den anerkjente matguiden Michelin.
Takker hjerteligst
– Eivind kommer med mange personkarakteristikker for tiden. Jeg ønsker ikke å svare med samme mynt. Jeg vil bare takke ham hjerteligst for mange flotte matopplevelser gjennom årene og ønske ham lykke til videre, sier Sveaas.
Hellstrøm har noen få uker igjen på Bagatelle. Han har sagt at han ikke tror restauranten vil kunne fortsette i sin nåværende form etter dette. Sveaas derimot tror Bagatelle vil klare seg bra.
– Min interesse for mat og vin avhenger ikke av Eyvind. Det gjør faktisk ikke Bagatelle heller, sier han.