Hopp til innhold

Tusen takk for maten Eyvind!

Christen Sveaas takker Eyvind Hellstrøm for gode matopplevelser og ønsker kokken lykke til videre...

Montasje: Christen Sveaas/Eyvind Hellstrøm

Investor og matentusiast Christen Sveaas sier at hans mat- og vininteresse ikke avhenger av Eyvind Hellstrøm.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Marit Hommedal / Scanpix

Eyvind Hellstrøm forlater livsverket Bagatelle etter 27 år , som en konsekvens av en langvarig konflikt mellom ham og hovedaksjonær Christen Sveaas.

I går ble det klart at hele staben på 20 personer forlater gourmetrestauranten til nyttår.

– Vi som jobber her er som en familie. Når selve kjernen forsvinner, er det naturlig at alle andre også går, sa restaurantsjef Niklas Johansson til DN i går.

Vil ikke svare med samme mynt

Investor og matentusiast Christen Sveaas kom inn på eiersiden i 1996 da Bagatelle var i en vanskelig økonomisk situasjon.

Christen Sveaas

Sveaas tror Bagatelle vil klare seg bra uten Hellstrøm.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

– Investeringen i Bagatelle ble gjordt fordi Eyvind ba om hjelp og investeringen var og er en investering i kjærligheten til god mat og norske råvarer, sier Sveaas.

Hellstrøm mener de ansatte ikke har fått ta del i suskessen til restauranten. Han mener også at Sveaas har stukket kjepper i hjulene for ham i jakten på tre stjerner i den anerkjente matguiden Michelin.

Takker hjerteligst

– Eivind kommer med mange personkarakteristikker for tiden. Jeg ønsker ikke å svare med samme mynt. Jeg vil bare takke ham hjerteligst for mange flotte matopplevelser gjennom årene og ønske ham lykke til videre, sier Sveaas.

Hellstrøm har noen få uker igjen på Bagatelle. Han har sagt at han ikke tror restauranten vil kunne fortsette i sin nåværende form etter dette. Sveaas derimot tror Bagatelle vil klare seg bra.

– Min interesse for mat og vin avhenger ikke av Eyvind. Det gjør faktisk ikke Bagatelle heller, sier han.

AKTUELT NÅ