– Arbeiderpartiet må være rausere

Tidligere partileder Åslaug Haga i Senterpartiet mener Arbeiderpartiet må gi de to småpartiene større gjennomslag i den rødgrønne regjeringen.

Åslaug Haga

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga mener Arbeiderpartiet må bli rausere i regjeringssamarbeidet.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Hun ber Jens Stoltenberg være mer raus mot Senterpartiet og SV. I dag gir hun ut en rødgrønn debattbok.

– Jeg tror nok at Arbeiderpartiet på et vis må bli litt rausere, sier Haga.

Det er en av mødrene for det rødgrønne samarbeidet som snakker, av ren morskjærlighet.

Pekefinger mot Arbeiderpartiet

Tidligere Senterpartileder Åslaug Haga retter pekefingeren mot Ap dersom det fortsatt skal bli en rødgrønn regjering etter valget.

– I det legger jeg at de jo har grunnlag for å kjøre tøft fordi Arbeiderpartiet er så mye større enn de andre. Men dersom prosjektet skal leve, dersom du skal greie å ta ut det beste av de tre partiene, som var ideen bak hele regjeringssamarbeidet, så må nok Ap renonsere litt på bruken av kjøttvekta. Partiet må være litt rausere med de to andre.

Les også: Ap avviser forhandlinger om EØS

Les også: Senterpartiet ville frede pelsbransjen – fekk ikkje lov

Hun var stolt til stede ved regjeringens fødsel den oktoberdagen for syv år siden og kalte dagen historisk for Senterpartiet.

Det historiske kan bli historie. Meningsmålingene daler og antallet problemsaker bare øker.

– Må bli annerledes

– For Senterpartiet og SV må framtida bli litt annerledes enn det som har vært hverdagen de seinere årene. Gjennomslaget har vært for lite. Småpartiene er avhengige av blanke seire på de områdene som er viktigst for dem, sier Haga.

Aps partisekretær Raymond Johansen svarer på telefon at alle de tre partiene jo er enige om om å gå videre til valget neste år for å vinne regjeringsmakt i fire nye år, så utgangspunktet er jo det aller beste.

– Så tror jeg alle skal ta med seg at må vise raushet og forståelse for hvert enkelt av partiene, og det må ikke minst et stort parti som Arbeiderpartiet være opptatt av, og det er vi, sier Johansen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger