NRK Meny
Normal

– Ap vil redde verdens klima med olje og kull

Rasmus Hansson og Miljøpartiet De Grønne er alt annet enn imponert over Arbeiderpartiets nye klimapolitikk.

Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson kritiserer Aps klimapolitikk i Politisk Kvarter. Programleder Bjørn Myklebust.

Rasmus Hansson mener Arbeiderpartiet forsøker å forvirre velgerne med sin klimapolitikk.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har den siste tiden signalisert at partiet vil si ja til å lovfeste de nasjonale utslippsmålene fram til 2050, og at Norge skal være klimanøytralt innen 2030.

Samtidig har det ikke det ikke kommet noen signaler om å bremse norsk oljeutvinning, påpeker stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson.

Han ser ingen ny reell miljødreining fra Norges største parti:

– Jeg ser signaler og forsøk, som jeg ønsker velkommen. Men så er Ap nødt til å ta et oppgjør med at de har hatt en dårlig klimapolitikk tidligere. Som at de tror de kan redde verdens klima med å si ja til mest mulig olje og kull, og si ja til tjæresand i Canada, sier Hansson i Politisk kvarter på P2.

– Betyr ingenting

Hansson mener Arbeiderpartiet villeder velgerne med «begrepet 100 prosent klimanøytralt innen 2030».

– Man får inntrykk av at Ap vil fjerne norske klimagasser innen 15 år. Det er mye mer ambisiøst enn det noen miljøorganisasjon, eller De Grønne, tør å snakke om. Men det er bare tåkelegging, sier Hansson.

Han peker på at Ap tar til orde for ta store deler av klimakuttene ved å kjøpe kvoter i utlandet.

– Ved å ordlegge seg på denne måten, så er det mange mennesker som tenker at «dette er store greier». Men det reelle innholdet i det er at de vil kjøpe forskjellige kvoter og tiltak i utlandet. Hvis de gjør det på samme måte som de gjorde i massiv skala da de satt i regjering, betyr det ingenting, Mener Hansson.

– Kjent retorikk fra Hansson

Terje Lien Aasland

Terje Lien Aasland i Arbeiderpartiet mener Hansson burde være mer opptatt av hva som skjer utenfor Norges grenser.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Nestleder i Energi – og miljøkomiteen, Terje Lien Aasland (Ap), mener Hansson bommer med sin kritikk.

– Dette er kjent klimaretorikk fra Rasmus Hansson. Dette gjør han for å få oppmerksomhet rundt Miljøpartiet De Grønne, sier Aasland.

– Det som forundrer meg er at Miljøpartiet De Grønne, som skal være et miljøengasjert parti, ikke i større grad engasjerer seg for det som skjer utenfor Norge.

– Vi sier at vi ønsker å være 100 prosent karbonnøytrale i 2030. Det handler om at vi må bidra i verden for å løse vår tids største utfordring, sier Aasland, som mener Ap har sørger for flertall i Stortinget for klimapolitikk på mange viktige områder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger