NRK Meny
Normal

– 13-åringen snakket med besteforeldrene nyttårsaften

Jenta og hennes mor snakket blant annet om hvordan de gledet seg til nyttårsmiddagen, forteller kvinnens nye forsvarer Aasmund Olav Sandland til TV 2.

13-åring funnet død i Valdres

SENDTE MELDINGER FRA HYTTA: Samme dag som hun døde skal 13-åringen ha sendt SMS-er med besteforeldrene sine, sier morens forsvarer.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Både 30. og 31. desember var det kontakt via sms og telefon mellom 13-åringen, hennes mor og morens foreldre.

– Siste kontakt på nyttårsaften er på ettermiddagen, da man diskuterte hva man skulle ha til middag. De gledet seg til andebryst med rotfrukter, forteller Aasmund Olav Sandland til TV 2.

Advokaten har sett telefonloggene til jentas bestemor og bestefar.

Ventet med gaver

Sandland bekrefter opplysningene som kom frem tirsdag om at det ble funnet julegaver på hytta etter at jenta var død. Forklaringen på dette er at det er tradisjon i familien å vente med noen gaver til nyttårsaften, sier Sandland.

– En god del julegaver ventet 13-åringen med å åpne til nyttårsaften, slik tradisjonen har vært i mange år, forteller forsvareren til TV 2.

Den 13-årige jenta ble funnet død på hytta i Valdres etter at moren slo alarm nyttårsaften. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke noe sikkert svar på verken dødsårsak eller dødstidspunkt. Imidlertid er det klart at dødsfallet har sammenheng med avmagring.

Diskuterte julenøttene

Forsvareren forteller at det var kontakt mellom jenta og besteforeldrene nyttårsaften og lille nyttårsaften. Da sendte de blant annet flere tekstmeldinger til hverandre der de diskuterte svarene på NRKs julenøtter, quiz-programmet med Rune Gokstad og Øystein Bache.

Sandland er oppnevnt som forsvarer for moren. Tirsdag ettermiddag sto han på tur til Gjøvik for å bistå sin klient. Advokaten mener moren fortsatt ikke er i stand til å avhøres.

– Vi vil at hun skal avhøres, men det må vente til hun er i stand til det av medisinske årsaker, sier Sandland.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med morens forsvarer uten å lykkes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger