NRK Meny
Normal

– Hagens flyktningutspill ikke Frp-politikk

Frps førstekandidat i Oslo blir møtt med krass kritikk for sitt ønske om å returnere alle båtflyktningene. Hagens eget parti oppfatter hans uttalelser som et soloutspill.

Per Sandberg

IKKE FRP-POLITIKK: Nestleder Per Sandberg sier det ikke er prioritert Frp-politikk å sende båtflyktninger tilbake.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Valglogo

– Presset på Europa må stoppes og det er dessverre bare en måte å gjøre det på, og det er det samme som i Australia: Å returnere alle som kommer, sier Hagen til NRK, etter først å ha uttalt seg om saken til Aftenposten i går.

Men støtten fra eget parti ser ikke ut til å være tilstede. Frps nestleder sier at Carl I. Hagens utspill ikke er i tråd med Frps politikk.

– Nei, nå er det ikke slik at vi har prioritert nå å sende båtflyktninger tilbake. Båtflyktninger som kommer over og har søkt asyl i Europa eller i Norge, de får sakene sine behandlet på vanlig måte, sier Per Sandberg til NRK.

– Utfordringer

Han utdyper at partiet likevel ønsker å redusere antallet asylsøkere til Norge, og prioritere humanitær bistand i flyktningenes nærområder for å forebygge tilstrømmingen.

– Oslo står overfor enorme utfordringer , og det at vår førstekandidat i Oslo er veldig bekymret i forhold til masse asylsøkere og en stor andel av kvoteflyktninger som skal integreres i Oslo, det forstår jeg godt, sier Sandberg.

Også lederen i Oslo Frp gir uttrykk for at Hagens uttalelser er et soloutspill, selv om hun har sympati for hans meninger.

– Dette er Carl I Hagens synspunkter og han må kunne gå ut med det han ønsker, men dette har ikke vært drøftet i Oslo Frps organer, sier Camilla Wilhelmsen til NRK.

Samsending med P2.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger