NRK Meny
Normal

Totland: – Unge kongelige elsker å snobbe ned

– Det er tradisjon at 40-årsdagene i kongefamilien feires privat og ikke offisielt, sier mangeårig kongereporter Kjell Arne Totland.

Kjell Arne Totland

- GRATULERER MED DAGEN: Kjell Arne Totland, kongeekspert i TV2, syns musikkfestivalen på Skaugum er en god ide. – Jeg vil gratulere Haakon med 40-årsdagen og ønske ham og alle hans gjester en fin fest, sier Totland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Søndag avslørte Slottet at kronprinsesse Mette-Marit og barna gir kronprins Haakon en privat musikkfestival på Skaugum i gave når han fyller 40 lørdag 20. juli.

Både kronprinsparet og flertallet av de 220 inviterte gjestene skal overnatte i telt i hagen.

Musikkprogrammet skal være en overraskelse, men det er ventet at flere kjente norske artister inntar den spesialbygde scenen for å hylle kronprinsen om én knapp uke.

Bakgrunn: Telter i hagen på 40-årsdagen

– Shorts

Mette-Marit, Haakon

SHORTS OG T-SKJORTE: Mette-Marit og Haakon fyller begge 40 i sommer og har tatt nye bilder på Skaugum for anledningen. Totland tror de toner ned antrekket under musikkbursdagen neste helg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er tradisjon at 40-årsdagene i kongefamilien feires privat og ikke offisielt. Det gjorde både daværende kronprins Harald og det gjorde Sonja. Det gjorde også prinsesse Märtha Louise høsten 2011. Alle tre feiret med familie og venner fra fjern og nær, sier mangeårig kongereporter og nå kongehusekspert i TV2, Kjell Arne Totland til NRK.no.

Selv om Slottet avviser at bursdagsfesten er en «hippifestival» tror Totland at gjestene velger praktiske klær.

– Når det gjelder antrekk, tror jeg det blir mest jeans og topper eller gensere, alt etter temperaturen. Og shorts. Mye shorts! Litt som da Ari Behn arrangerte festivalen Føling i fjæra, sier han.

– Europas unge kongelige elsker å snobbe ned når de får anledning og er blant sine egne.

Hemmelig artistliste

Kronprinsparet er begge kjent for å være musikkelskere og møttes for første gang under Quartfestivalen i Kristiansand i 1999.

Det har versert flere rykter om hvem som skal spille i 40-årslaget, blant annet Coldplay, men dette avviser kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

Søndag skriver TV2 at Biffy Clyro, som er en av Haakons nye favoritter, spiller på Skaugum. Bandet skal spille på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg samme helg.

– Gaven fra vennene er nettopp musikken og artistene. Gaven vil bli pakket ut etter hvert som konsertene skrider fram. Det er spesielt morsomt å prøve å overraske kronprinsen fordi de kongeliges liv stort sett er planlagt i detalj, sier Marianne Hagen til NRK.

– Etter Haakons hjerte

Mette-Marit og Haakon

KJENNER HAAKON: Mette-Marits gave passer perfekt til en musikkglad kronprins, ifølge Kjell Arne Totland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Totland mener musikkfestivalen er en nøye gjennomtenkt gave.

– Når Mette-Marit har valgt å arrangere en privat musikkfestival for Haakon, er det naturligvis fordi hun kjenner ham best av alle. Musikken har alltid vært hans store lidenskap, sier han.

– Dessuten møttes jo de to sin tid på en musikkfestival. Så dette er nok en gave helt etter Haakons hjerte.

Han tror kronprinsessen har fått hjelp til å spikre festivalprogrammet.

– Mette-Marit har nok hatt god hjelp av bestevennen Morten Andreassen, som jobbet som manager og konsertarrangør før han ble jurist. Parken på Skaugum egner jo seg også godt til en fest i det fri. Vi får bare håpe godværet holder seg, sånn at det blir en ok opplevelse for vertskap og gjester å sove i telt, sier Totland.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger