NRK Meny
Normal

655 personer uttransportert i oktober

Det ble uttransportert 655 personer med ulovlig opphold i Norge i oktober. Hittil i år har PU gjennomført 5988 uttransporteringer, mot 5882 på samme tidspunkt i fjor.

Storskog

Flyktninger ankommer Storskog grensestasjon i Øst-Finnmark. Bare i oktober kom det 2200 asylsøkere over grensa.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det skriver Politiets utlendingsenhet (PU) i en pressemelding tirsdag. PU opplyser også at åpenbart grunnløse asylsøkere snus på grensen til Russland daglig.

Tirsdag fortalte NRK at det totalt har kommet omtrent 24.400 asylsøkere til Norge i 2015.

2452 mennesker søkte asyl i Norge i uke 45. Dette er 90 flere enn uken før, og 585 flere enn uken før der igjen. Nær halvparten kom over grensa ved Storskog i Finnmark. I fjor søkte totalt 11.480 mennesker asyl i Norge. 4900 fikk bli i Norge.

Til sammenligning venter nabolandet vårt Sverige at 150.000 flyktninger skal komme dit i år.

Antall registrerte asylsøkere i Norge

24.400 mennesker har søkt asyl i Norge hittil i 2015 – over dobbelt så mange som i hele fjor.

Flere asylsøkere snus på Storskog daglig

11 personer med ulovlig opphold i Norge ble returnert til Russland i oktober. Åtte av disse ankom over Storskog. Dette var afghanske og syriske borgere som har fått avslag på asylsøknad fra UDI, i tillegg til noen som har trukket sin asylsøknad, og er blitt bortvist.

Disse er i hovedsak returnert over Storskog, men det er også foretatt uttransportering via Gardermoen til Moskva. I tillegg er en rekke personer bortvist fra grensen av Øst-Finnmark politidistrikt den siste tiden.

– Politiet har en samtale med potensielle asylsøkere på grensen, og snur flere hver dag, etter at de har fått en realitetsorientering om at de ikke kan forvente å få innvilget asyl i Norge, sier PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne.

Slik var beboerne på asylmottak i Norge fordelt for litt over en uke siden:

Oversikt over bebobere på asylmottak i Norge ved utgangen av oktober 2015

Det var 24.819 mennesker som bodde på asylmottak i Norge i utgangen av oktober 2015. I tillegg bodde 9500 mennesker i akuttinnkvarteringer rundt om i landet per 8. november 2015.

Foto: Vidar Kvien / NRK

Kan få avslag på asylsøknad i Norge

Enslige, voksne menn fra Afghanistan blir realitetsorientert på Schengens yttergrense mot Russland om at de som hovedregel kan forvente avslag. Dette gjelder også borgere fra Pakistan og Bangladesh, som er ankommet Storskog.

Mange av disse har langvarig opphold i Russland, som studentvisum eller arbeidsvisum, og kan vente avslag på asylsøknad i Norge.

– Det kan være fra to til ti eller flere personer som snus på grensen hver dag, etter at de innser at de ikke har grunnlag på asyl, sier Kvigne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger