Her overleveres 217 kilo hasj i Hokksund

65-åring mener politiet ikke har bevis for at han tok del i smuglingen, og møter i dag til ankesak i Borgarting lagmannsrett.

Politibilder av smuglere

Politiets bilder viser smugling av store mengder hasj inn til Norge.

Foto: politiet

En polsk trailersjåfør som i desember i fjor ble dømt til sju års fengsel for innførsel av 217 kilo hasj, får denne uka saken prøvd på nytt av Borgarting lagmannsrett.

Han var fører av en trailer som 14. mars i 2016 fraktet dører og vinduer til Norge. Bak et spesialkonstruert rom i veggen bak stolsetene i førerhuset lå det imidlertid også 217 kilo hasj.

Narkotikaen ble fraktet inn i Norge på bestilling fra en gruppe nordmenn som også ble dømt til strenge fengselsstraffer da saken var oppe i Asker og Bærum tingrett i desember i fjor.

Politiets bilde av smuglere

Politiet spanet på smuglerne da de overleverte 217 kilo hasj i Hokksund i mars 2016.

Foto: politiet

Nektet for innblanding

Av de seks tiltalte var det bare 65-åringen fra Polen som nektet for enhver form for innblanding og kunnskaper om den store mengden med hasj som befant seg i traileren.

Tingretten delte seg i et flertall og et mindretall da de skulle ta stilling til om mannen visste om hasjen.

Flertallet festet ikke lit til mannens forklaring, som endret seg fra politiavhør til rettsforklaringer - og dømte ham til fengsel i sju år.

Stoppet på IKEA for å kjøpe blå bagger

Mannen kjørte til Norge, via Sverige fra Polen, sammen med en annen mann, og det framkom under rettssaken i Asker og Bærum tingrett ulike forklaringer på hvorfor denne passasjeren var med på turen.

65-åringen skal heller ikke ha stilt spørsmål til hvorfor passasjeren ba ham stoppe på IKEA i Sverige for å kjøpe ti blå bagger som de skulle ha med seg inn til Norge.

DNA fra mannen ble dessuten funnet på ytteremballasjen på tre pakker med hasj.

– En klassisk kurér

I tingretten mente de ikke at polakkene skal ha vært del av et organisert kriminelt nettverk, men at de hadde en rolle begrenset til det enkeltstående tilfellet med innførsel av narkotika. 65-åringen framstår, ifølge retten, som en klassisk kurér.

Mannen er tidligere ustraffet. Borgarting lagmannsrett har satt av tre dager til saken.

En av de seks mennene som sto tiltalt i denne saken ble i desember frikjent for innførsel av 217 kilo hasj. Mannen ble imidlertid dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for befatning med 6,5 kilo hasj som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.

Mannen har anket, og saken hans skal behandles fredag denne uka i Borgarting lagmannsrett.

Politiets bilder av smuglere

Politiet spanet på mennene da de overleverte store mengder hasj til en nordmann i Hokksund i mars 2016.

Foto: politiet
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger