63 drept av selvmordsbombe under bryllup i Kabul

Myndighetene i Kabul opplyser at minst 63 personer ble drept og at 182 personer er såret etter at en selvmordsbombe ble utløst i en bryllupshall i Kabul lørdag kveld

– Minst 63 personer ble drept og 182 er skadd i eksplosjonen under bryllupet. Blant de skadde er det kvinner og barn, sier Nasrat Rahimi, talsmann for innenriksdepartementet i Afghanistan.

Alle de drepte og skadde er sivile, opplyser regjeringstalsmann Feroz Bashar.

Eksplosjonen skjedde i herreavdelingen i bryllupshallen. Et vitne fortalte at bomben ble utløst nær en scene hvor musikere og mange av de unge som deltok på festen, ungdom og barn, oppholdt seg.

Flere hundre mennesker antas å ha vært til stede i Dubai City-hallen vest i Kabul da selvmordsbomben

Flere hundre mennesker antas å ha vært til stede i Dubai City-hallen vest i Kabul da selvmordsbomben ble utløst midt blant gjestene lørdag kveld

Foto: Rafiq Maqbool / AP

Sjiamuslimsk område

Bryllupshallen ligger i en del av hovedstaden der det bor mange afghanere fra den sjiamuslimske hazara-minoriteten. Bryllup og bryllupshallene i Afghanistan er møtesteder som samler mange mennesker.

Omtrent 1.200 mennesker var invitert til bryllupet, sier Ahmad Omid, som overlevde eksplosjonen.

– Jeg var sammen med brudgommen i et annet rom da vi hørte eksplosjonen. Jeg kunne ikke finne noen, alle lå rundt i hallen. Det er så mange døde og sårede her, sier han videre.

En talsmann for Talibanbevegelsen benekter at den står bak angrepet, og sier en slik handling er «forbudt og umulig å forsvare».

Både Taliban og den afghanske fløyen av IS har utført blodige angrep i Kabul tidligere.

Laster Twitter-innhold

– Taliban har skyld

Afghanistans president, Ashraf Ghani skriver på Twitter at han er sjokkert over meldingen om et selvmordsangrep inne i en bryllupshall, og at dette er en grufull handling mot det afghanske folk.

Presidenten retter også han pekefingeren mot Taliban-bevegelsen: «Taliban kan ikke unndra seg skyld, fordi de gir terrorister en plattform», heter det.

Videre skriver han at han ber for at de skadde etter aksjonen må bli friske så raskt som mulig.

«Jeg har gitt ordre til gjeldende myndigheter om å gi høyeste prioritet til arbeidet med å behandle de skadde», skriver Afghanistans president Ashraf Ghani.

SISTE NYTT

Siste meldinger