Hopp til innhold

58 prosent vil ha Jens

Seks av ti nordmenn vil ha Jens Stoltenberg som statsminister, mens hver tredje vil ha Siv Jensen, viser en fersk måling fgjort for NRK. - Dette er kjempenyheter, sier Siv Jensen.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen i Redaksjon EN
Foto: NRK

De eksakte tallene i målingen som er utført av Norstat Norge for Redaksjon EN, viser at:

  • 58 prosent vil ha Stoltenberg
  • 29 prosent vil ha Jensen
  • 13 prosent vil ikke svare

Spørsmålet ble stilt slik: Hvem vil du ha som statsminister etter valget i 2009? Jens Stoltenberg eller Siv Jensen?

Dette til tross for at Frp og de blå partiene fyker framover på meningsmålingene.

Nett-TV: Jens og Siv svarte på spørsmål fra TV-seerne om helsevesenet og OL i Tromsø

- Hyggelige tall

De to statsminister kandidatene møttes til duell i NRKs RedaksjonEN i kveld, og da meningsmålingen ble presentert svarte Siv Jensen at det er fantastiske nyheter at hver tredje nordmann vil ha henne som statsminister.

- Nederlag, nei? Dette er kjempenyheter, og jeg er stolt over dette tallet. Det er nok en del usikkerhet blant folket fordi vi ikke har vært i regjering før, sier Jensen.

Hennes motkandidat er uenig i at påstanden om at han er populær mens regjeringen hans er upopulær.

- Det er hyggelig med slike tall. Det viktige er at de som ønsker dette, må stemme Ap. Det er det beste bidraget de kan gi. Jobben jeg har er en alvorlig og viktig jobb. Jeg ønsker fellesskap og rettferdighet, og det vil jeg videreføre i fire år til fra 2009, sier Stoltenberg.

- Kloke kvinner

Jensen og Stoltenberg var enige i én ting:

- Tilliten til Jens og meg vil endre seg, og det samme vil meningsmålingene, sier Jensen.

Målingen viser også at det er et flertall av menn som vil ha Jensen som statsminister, mens det er et flertall av kvinner som vil ha Stoltenberg.

- Det betyr jo at det er mange kloke kvinner der ute, smilte statsministeren, og fortsatte:

- Jeg regner med at dette betyr at kvinner er opptatt av det samme som Arbeiderpartiet: Skole, omsorg og miljø. Miljøkampen som var oppe i media for noen måneder siden, er helt glemt. Husk at nedsmeltingen av polisen fortsatt skjer, sier Stoltenberg.

Jensen viste til at Frp er et parti som henter nye velgere i alle lag av samfunnet.

- Vi er et bredt forlkeparti som vil fornye Norge. Men veien til 2009 er lang, sier hun.

Plan, A, B og C

I duellen, som er den første store debatten før Stortingsvalget 2009, snakket partilederne også om formueskatten, veibygging, skattemodellen, helsekøer, bekjempelse av fattigdom, en framtidig regjeringssammensetning og plan A, B og C.

- Jens framstår mer som en administrator enn en leder. Han klarer ikke å løse de enkleste oppgaver og tar ikke hverdagsproblemene til folk på alvor, sa Jensen.

Stoltenberg parerte med at de fortstat ikke er helt å mål på flere av oppgavene fra Soria Moria-erklæringen.

- Jeg resepkterer Frp, men jeg er dypt uenig i deres politikk. De har sluppet for billig unna i forhold til det de lover. De lover penger til alle gode formål, for eksempel 40 milliarder kroner i skattelette. det er penger har de ikke. Politikken deres henger rett og slett ikke sammen, sier Stoltenberg.

Jensen fortsatte:

- Den leksa har de hørt i mange år. Vi går fram fordi vi folk ser at vi har løsningen blant annet på endreomsorgen, sier hun.

Nett-TV: Se innslaget fra Dagsrevyen

- Høyre og Frp er lengre unna å få til en regjeringssammensetning nå enn hva de var i 2005. Jeg går til valg på å vinne valget. Jeg har en utmerket plan som er å vinne. De borgerlige har ikke plan A en gang. Da kan ikke de borgerlige kreve at vi skal ha plan B og C, avsluttet han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ