400 flere lærerplasser fra neste år

Høyere utdanning blir en av vinnerne i neste års statsbudsjett. Lærerutdanningen skal åpne for 400 nye studenter, til tross for at de ikke har greid å fylle alle plassene ved årets skolestart.

Studenter

Statsbudsjettet for 2011 åpner for 400 flere lærerstudenter fra høsten av.

Foto: Colourbox.com

Det kan bli problematisk å fylle plassene ved lærerutdanningen. Ved to av tre av landets studiesteder kom alle som fylte kriteriene til lærerutdanningen inn. Fremdeles er det ledige plasser ved flere høyskoler.

Likevel ønsker regjeringen å sette av penger til at enda flere kan studere til nettopp å bli lærer neste år.

– Bør lokke flinke og motiverte studenter

– Det blir studieplasser til nye lærere, i underkant av 400. Vi trenger nye lærere, og jeg er veldig glad for at vi har fått til nye studieplasser, sier statsråd for høyere utdanning Tora Aasland.

260 av de 400 nye plassane ved lærarutdanningen kommer i Oslo, Bergen og Trondheim.

Høyre synes også det er bra med nye studieplasser, men legger til at studiet burde lokke de studentene som i dag ikke vurderer yrket.

– Like viktig som antall plasser er det å sørge for at de riktige, motiverte og flinke studentene søker seg til norsk lærerutdanning, sier Høyres utdanningspolitiske talskvinne Elisabeth Aspaker.

Les også: 70 studier forsvant på fem timer
Les også: Lokker studenter med gratisbillett

– Viktig å opprette nye plasser

I dag er man ved enkelte høyskoler kvalifisert til å gå lærerutdanningen dersom man har karakteren tre i matte, engelsk og norsk fra videregående skole.

– Nå har vi altså mer enn nok kvalifiserte søkere og derfor er det viktig for oss å opprette nye plasser, sier Aasland.

I statsbudsjettet er det lagt opp til at 200 flere kan søke seg til juss-studier. 30 av disse kommer i Oslo, 30 i Bergen og 30 i Trondheim. De siste 100 er ennå ikke fordelt på lærerstedene.

Senere i dag er det også venta, etter det NRK kjenner til, at statsministeren vil legge frem tall på hvor mange nye ingenørplasser det vil bli til neste år.

Mer om utdanning: Norske studenter kan tape tusener av kroner på valutasvingninger

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger