Hopp til innhold

40.000 færre jobber i oljenæringen

Siden 2014 har over 40.000 jobber blitt borte i olje- og gassbransjen.

OSEBERG, NORDSJØEN 20081125: Oseberg feltsenter. Oljeplattform Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Over 40.000 stillinger har forsvunnet fra olje- og gassektoren siden begynnelsen av januar 2014.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

De siste tallene fra aksjemegler Truls Oma Erichsrud i DNB Markets viser at næringen har kunngjort kutt av nesten 40.100 stillinger. Oversikten viser antall stillinger som er kuttet tilbake til januar 2014.

– Jobber kuttes ennå, og de vil nok fortsette å forsvinne. Selv om oljeprisen har snudd siden januar i år, er dette en ventet forsinkelseseffekt for hele næringen, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus til NTB.

Han legger til at tidsforskyvningen i markedet gjør at oljeservicenæringen nå virkelig begynner å merke kuttene offshore.

22. april i år viste opptellingen at 35.000 oljejobber var borte. Det betyr at minst 5.000 jobber har blitt kuttet eller annonsert kuttet i løpet av det siste halve året, skriver E24.

Mange nedbemanninger

Olje- og gassektoren har vært rammet av mange nedbemanningsrunder den siste tiden.

Senest 10. oktober varslet oljeserviceselskapet Beerenborg at de måtte si opp 250 stillinger som følge av at de hadde for få oppdrag. En lignende nedbamming ble varlset i september. Denne nedbemanningnen rammet ansatte i administrasjonen og i prosjekter.

– Vi må tilpasse antall ansatte til et lavere aktivitetsnivå, sa kommunikasjonssjef i Beerenborg Ole Klemsdal til NRK den gang.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger